Kunnanhallitus, kokous 9.4.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 124 Luottamustoimipalkkioiden yhdenmukaistaminen naapurikuntien kesken, aloite

TUUDno-2017-1302

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Aarno Järvinen esitti seuraavan aloitteen:

"Esitän, että Tuusula käynnistää neuvottelut samankokoisten naapurikuntiemme Järvenpään, Keravan ja Nurmijärven kanssa luottamustoimipalkkioiden euromäärien ja maksuperusteiden yhdenmukaistamisesta.

Nämä neljä kuntaa ovat asukasluvultaan suurinpiirtein samankokoisia ja muutoinkin toiminnoiltaan toisiinsa verrattavia. Luottamustoimipalkkioiden korotus tuntuu kaikkialla aina olevan tunteita herättävä asia. Asiallisempaan keskusteluun voitaisiin päästä, kun kunnat yhdenmukaistaisivat luottamustoimipalkkioiden maksu perusteet ja euromäärät sekä sopisivat palkkioiden yhdenmukaisesta tarkistusmenettelystä.

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.

Valmistelija

  • Tuula Hyttinen

Perustelut

Järvenpää ja Tuusula ovat päivittäneet luottamushenkilöiden kokouspalkkioita koskevat säännökset/kokouspalkkiot 1.1.2018 lukien.

Sekä Järvenpäässä että Tuusulassa kokouspalkkioita korotetaan vuosittain kuntasektorin ansiotasoindeksin mukaisesti, ja uudet palkkioperusteet tulevat voimaan vuosittain seuraavan kalenterivuoden alusta lukien.

Kerava on päivittänyt luottamushenkilöiden kokouspalkkiot  1.7.2017 lukien. Vuosittain palkkioihin tehdään 3 %:n korotus.

Nurmijärvellä ei ole tehty muutoksia kokouspalkkioihin uuden valtuustokauden aikana, eikä asia ole sieltä saadun tiedon mukaan ajankohtainen.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • todeta, että luottamushenkilöiden kokouspalkkioiden tarkistaminen ja mahdollinen yhdenmukaistaminen aloitteessa mainittujen naapurikuntien  kanssa on ajankohtaista aikaisintaan kuluvan valtuustokauden loppupuolella
  • ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

  • katsoa valtuutettu Aarno Järvisen 11.12.2017 § 243 tekemän aloitteen tuleen käsitellyksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.