Kunnanhallitus, kokous 26.3.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 105 Kansallinen veteraanipäivä Tuusulassa 27.4.2018

TUUDno-2018-446

Valmistelija

  • Anita Vuorenmaa, henkilöstöasiantuntija, anita.vuorenmaa@tuusula.fi

Perustelut

Kansallista veteraanipäivää vietetään perjantaina 27.4.2018. Nyt järjestettävä Kansallinen veteraanipäivä on järjestyksessä 32. valtakunnallinen tilaisuus.

Päivän keskeisenä teemana on veteraaniperinnön siirtäminen seuraaville sukupolville.

Tuusulassa veteraanipäivän vietosta vastaa kunta yhdessä Tuusulan seurakunnan ja Tuusulan Reserviupseerikerhon kanssa. Myös nuorten edustajat on otettu mukaan juhlapäivän viettoon Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallisen päätoimikunnan suosituksen mukaisesti.

Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallinen päätapahtuma järjestetään tänä vuonna Helsingissä. Pääjuhla on samalla yksi Puolustusvoimat 100 vuotta tapahtumista.

Kuntaliitto suositus veteraanipäivän vietosta on, että Helsingin lähialueen kaupungit ja kunnat keskittäisivät voimavaransa ja antaisivat tarvittavan tukensa yhteisen valtakunnallisen pääjuhlan edistämiseksi. Tuusulan veteraanitoimikunta on kuitenkin päätynyt järjestämään juhlallisuudet Tuusulassa edellisvuosien tapaan.

Juhlallisuudet alkavat Tuusulan uudessa seurakuntasalissa järjestettävällä jumalanpalveluksella klo 13.00. Jumalanpalveluksen jälkeen vuorossa on kunnan tarjoama juhlalounas. Juhlassa on lisäksi musiikkiesityksiä, ProPatria-mitalien jako, nuorisovaltuuston ja veteraanijärjestöjen edustajan juhlapuhe. Tervetulopuheen pitää veteraanitoimikunnan edustaja.

Reserviläisjärjestöjen edustajat laskevat kunnan, seurakunnan ja reserviläisjärjestöjen yhteisen seppeleen Tuusulan kirkkopuiston sankarihaudalle, nimikirjalle ja Kellokosken sankariristille.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • nimetä kunnan edustajat veteraanipäivän juhlaan
  • luovuttaa veteraanijärjestöjen nimeämille veteraanityössä ansioituneille henkilöille ProPatria-mitalit, jotka luovutetaan juhlalounaan yhteydessä.

---

Puheenjohtajan avattua asiassa keskustelun esittelijä muutti ehdotuksensa alkuosan seuraavaksi:

Kunnanhallitus päättää

  • valtuuttaa kansliapäällikön nimeämään kunnan viranhaltijaedustajat veteraanipäivän juhlaan.

Päätös

Kunnanhallitus päätti

  • valtuuttaa kansliapäällikön nimeämään kunnan viranhaltijaedustajat veteraanipäivän juhlaan
  • luovuttaa veteraanijärjestöjen nimeämille veteraanityössä ansioituneille henkilöille ProPatria-mitalit, jotka luovutetaan juhlalounaan yhteydessä.

Tiedoksi

kansliapäällikkö, veteraanitoimikunta / Anita Vuorenmaa

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.