Kunnanhallitus, kokous 18.9.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 400 Taksilupakiintiöt 2018, lausunto taksilupakiintiön vahvistamista varten

TUUDno-2017-661

Valmistelija

  • Jukka-Matti Laakso, liikenneinsinööri, jukka-matti.laakso@tuusula.fi

Perustelut

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) pyytää kunnan lausuntoa taksien riittävyydestä, esteettömän kaluston määrästä sekä taksipalvelujen laadusta alueellaan. Taksipalvelujen riittävyyden osalta pyydetään erityisesti huomioimaan sosiaali- ja terveystoimen sekä opetustoimen henkilökuljetusten järjestämistarpeet. Tietoa pyydetään myös siitä, kuinka monella on oikeus käyttää esteetöntä autoa.

Kunnan ostamia kuljetuspalveluja koskien pyydetään kuvaus tämänhetkisestä tilanteesta: koska järjestettiin viimeisin kuljetuskilpailutus, sopimuskauden pituus mahdollisine optioineen, seuraavan kilpailutuksen ajankohta sekä kohteittain tiedot saatujen tarjousten keskimäärästä viimeisimmässä tarjouskilpailussa.

Kunnat valvovat ostamansa liikenteen hoitoa sopimusehtojen nojalla. ELY-keskus pyytää kuntaa ilmoittamaan, kuinka usein ja millaisiin ostoliikenteen laatua koskeviin sopimusrikkeisiin kunta on joutunut puuttumaan viimeisen vuoden aikana. Lausunnossaan kunta voi myös ottaa yleisesti kantaa taksiliikenteen laatutasoon alueellaan.

Kuntaa pyydetään täyttämään lausuntopyynnön mukana toimitettu taksipalvelujen riittävyyttä ja laatua kuvaava lomake ja lähettämään se lausunnnon mukana Uudenmaan ELY-keskukselle 21.9.2017 mennessä.

Tuusulan kunnan kuntakehityksen ja tekniikan toimiala on selvittänyt taksien käyttöä yhdessä kasvatus- ja sivistystoimen sekä sosiaali- ja terveystoimen kanssa. Kasvatus- ja sivistystoimen sekä sosiaali- ja terveystoimen asiakkaat tekevät kunnan tukemia taksimatkoja.

Tuusulan kunta katsoo, että Tuusulan alueen nykyinen taksilupien määrä (37 lupaa) on riittävä. Lupamäärää ei myöskään tule vähentää. Kunnan toimintojen kannalta on oleellista, että erityiseti esteettömien autojen lupien määrä (7 lupaa) ei laske nykyisestä.

Kasvatus- ja sivistystoimen viimeisin  oppilaskuljetuspalveluhankinta on tehty keväällää 2017. Hankinnan puittessa voidaan toimia kevätlukukauden loppuun 2019 ja optiot hyödyntäen kevätlukukauden 2021 loppuun. Uusi hankinta ei ole tällä hetkellä ajankohtainen.

Lausunnon liitteenä on täydennetty Taksipalvelujen riittävyys -lomake.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • antaa lausuntopyyntöön taksilupakiintiöiden vahvistamista varten asiaselostuksen mukaisen lausunnon 
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirja tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Kunnanhallitus päätti

  • antaa lausuntopyyntöön taksilupakiintiöiden vahvistamista varten asiaselostuksen mukaisen lausunnon 
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirja tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Tiedoksi

Uudenmaan ELY-keskus (kirjaamo.uusimaa(at)ely-keskus.fi), Wäre Jari, Luoma Jari, Laakso Jukka-Matti

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.