Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 15.2.2023

§ 15 Toimivallan delegointi, Monion AV-kalustehankinta

TUUDno-2023-328

Valmistelija

  • Arttu Tirkkonen, pedagoginen ict-asiantuntija, arttu.tirkkonen@tuusula.fi
  • Seppo Kärpänen, rehtori, seppo.karpanen@tuusula.fi

Perustelut

Hallintosäännön mukaisin toimivaltuuksin talousasioissa lautakunnalla on toimivalta päättää yli 200 000€ hankinnoista. Toimialajohtajalla päätösvaltuus on maksimissaan 200 000€ hankintoihin.

Sivistyksen toimialueen pedagoginen ICT-asiantuntija Arttu Tirkkonen ja Tuusulan lukion rehtori Seppo Kärpänen esittävät kasvatus- ja sivistyslautakunnalle toimivallan delegointia siten, että toimialajohtaja voi allekirjoittaa hankintapäätöksen koskien Monion AV-kalustehankintaa. Monion AV-kalusteiden hankintahinta on kustannusarvion perusteella 830 000 € (alv 0%), ja hintaan voi tulla vielä kilpailutuksen ja hankintapäätöksen yhteydessä pieniä muutoksia, joihin vaikuttavat lopulliset AV-kalusteiden hankintamäärät sekä kilpailutuksen perusteella saatavat hinnat. AV-kalusteet hankitaan leasing-menettelyllä.

Tätä toimivallan delegointipäätöstä tehtäessä Monion AV-kalustuksen hankintapäätösmateriaali ei ole vielä valmis. Kilpailutuksen prosessi kohti hankinta- ja tilauspäätöstä etenee seuraavasti:

Monion AV-kalustuksen kilpailutus avattiin neljän viikon tarjousajaksi joulukuussa 2022. Kilpailutus jouduttiin keskeyttämään ja avaamaan uudelleen, ja tarjousaika päättyy 16.2.2023. Tarjouksia pyydetään kaikissa kategorioissa ja kaikkiin tiloihin eli kokonaisratkaisua AV-kalustuksen osalta. Tarjoavia toimittajia on puitesopimuksen mukaisesti kaksi.

AV-kalusteiden hinta- ja laatuarviointi toteutetaan kilpailutuksen päättymisen jälkeen 16.2.2023 alkaen. Hinta- ja laatuarvioinnin perusteella tehdään esitys ja päätös AV-kalustehankinnasta. Tavoitteena on saada päätös kalustehankinnasta tehtyä mahdollisimman pian laatuarvioinnin päättymisen jälkeen viimeistään helmi-maaliskuun 2023 vaihteessa. Päätöksen tekemisestä alkaa kahden viikon valitusaika. Tavoitteena on saada kalustetilaukset tehtyä maaliskuun 2023 puolessa välissä, jotta varmistetaan AV-kalusteiden saaminen Monioon kesäkuun alkupuolella, jolloin AV-kalusteet ehditään toimittaa ja asentaa ennen toiminnan käynnistymistä elokuussa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tiina Simons, sivistysjohtaja, tiina.simons@tuusula.fi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää

  • delegoida päätösvaltuuden Monion AV-hankinnan osalta sivistysjohtajalle esityksen mukaisesti
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.