Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta, kokous 17.1.2023

§ 6 Tuusulan ja Mäntsälän ympäristönsuojelumääräykset, valmistelu- ja tarkistamistyön käynnistäminen sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman hyväksyminen

TUUDno-2023-9

Valmistelija

  • Emmi Halonen, ympäristötarkastaja, emmi.halonen@tuusula.fi

Perustelut

Ympäristönsuojelulain (527/2014) perusteella kunnalla on oikeus antaa kuntakohtaisia, paikallisista olosuhteista johtuvia ympäristönsuojelua koskevia määräyksiä. Ympäristönsuojelumääräykset ovat siten ympäristönsuojelulakia täydentäviä, kansalaisia ja viranomaisia sitovia määräyksiä.  

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen sopijakunnista Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä ja Nurmijärvellä on ympäristönsuojelumääräykset. Järvenpäässä, Keravalla ja Nurmijärvellä voimassa olevat ympäristönsuojelumääräykset ovat tulleet voimaan vuosina 2012 - 2014. Mäntsälän ympäristönsuojelumääräykset ovat jo kaksikymmentä vuotta vanhat (voimaantulo 1.11.2002) ja vaativat siten tarkistamista. Tuusulassa aiemmin valmisteltu ehdotus ympäristönsuojelumääräyksiksi ei tullut hyväksytyksi kunnan päätöksenteossa vuonna 2014, joten kyseisessä kunnassa ei ole vielä lainkaan ympäristönsuojelumääräyksiä. 

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus on laatinut Mäntsälän ja Tuusulan kunnallisten ympäristönsuojelumääräysten valmistelua ja tarkistamista koskevan osallistumis- ja arviointisuunnitelman, joka on liitteenä. 

 

Lisätietoja: 

ympäristötarkastaja Emmi Halonen, p. 0403144749

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Marjo Alho, ympäristövalvontapäällikkö, marjo.alho@tuusula.fi

Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta päättää 

  • käynnistää Tuusulan ympäristönsuojelumääräysten valmistelun sekä Mäntsälän ympäristönsuojelumääräysten tarkistamisen yhteistyössä ympäristökeskuksen kanssa; sekä 
  • hyväksyä liitteenä olevan osallistumis- ja arviointisuunnitelman ympäristönsuojelumääräysten valmistelu- ja tarkistamistyön pohjaksi ja asettaa sen nähtäville 24.1.2023 - 17.3.2023 väliseksi ajaksi. 

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Asiaote / Mäntsälän kunnanhallitus, Tuusulan kunnanhallitus; Päätöskuulutus /  Päätöskuulutus on nähtävillä Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen sekä Tuusulan ja Mäntsälän kuntien sähköisillä ilmoitustauluilla 24.1.2023 - 17.3.2023; Tieto päätöksestä / Keski-Uusimaa Viikko - lehti, Mäntsälän Uutiset -lehti.

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.