Kunnanhallitus, kokous 19.12.2022

§ 442 Toikka Niina, eron myöntäminen hallintojohtajan virasta ja viran julistaminen haettavaksi

TUUDno-2022-2501

Valmistelija

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunnan hallintojohtaja Niina Toikka on tehnyt 1.12.2022 irtisanoutumisilmoituksen ja pyytää eroa virastaan 1.1.2023 lukien. 

Tuusulan kunnan hallintosäännön 6 luvun 36 §:n (toimivalta henkilöstöasioissa) nojalla kunnanhallitus päättää hallintojohtajan viran haettavaksi julistamisesta ja valitsee palvelualuepäällikkönä toimivan hallintojohtajan. Tuusulan kunnan hallintosäännön 3 luvun § 18 mukaisesti palvelualuepäällikkönä hallintojohtaja vastaa palvelualueen toiminnasta ja taloudesta sekä johtaa ja kehittää toimintaa toimialuejohtajan alaisuudessa. 

Virkaa täytettäessä tulee ottaa huomioon tasa-arvolain säännökset ja kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 12§:n syrjintäkielto sekä perustuslaissa säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Hakijalle eduksi luetaan kokemus julkisen hallinnon johtamistehtävistä. 

Tehtävän palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan. Hakija voi esittää palkkatoivomuksensa.

Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 4 §:n mukaan virkasuhteeseen ottaminen edellyttää julkista hakumenettelyä. Hakuaika on vähintään 14 kalenteripäivää siitä, kun ilmoitus on julkaistu kuntalain 108 §:ssä säädetyllä tavalla. Hakuajaksi esitetään 21.12.2023-16.1.2023. 

Työpaikkailmoituksen laatimisesta ja tarkemmasta rekrytointitavasta päättää kansliapäällikkö yhdessä henkilöstöjohtajan ja talousjohtajan kanssa. Pormestari, apulaispormestarit ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja osallistuisivat kärkijoukon haastatteluihin. Valinnasta päättää kunnanhallitus.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kalle Ikkelä, pormestari, kalle.ikkela@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • myöntää Niina Toikalle eron hallintojohtajan virasta 1.1.2023 alkaen
  • julistaa hallintojohtajan viran haettavaksi
  • viran kelpoisuusehdoksi määritetään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus julkisen hallinnon johtamistehtävistä
  • julkaista viran haettavaksi kunnan verkkopalveluissa sekä sen lisäksi työvoimahallinnon verkkopalvelussa ja muissa erikseen valittavissa kanavissa
  • valtuuttaa kansliapäällikön päättämään tarkemmin viranhakuprosessista
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Hallintojohtaja Niina Toikka poistui esteellisenä kokoushuoneesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

Tiedoksi

Toikka Niina, kansliapäällikkö, henkilöstöpalvelut

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.