Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 22.11.2022

§ 116 Esiopetuksen työ-, arviointi-, ja kehittämissuunnitelmat lv. 2022-2023

TUUDno-2022-2278

Valmistelija

  • Hannamari Vänni, varhaiskasvatuspäällikkö, hannamari.vanni@tuusula.fi

Perustelut

Esiopetuksen opetussuunnitelmaan perustuvissa työ-, arviointi- ja kehittämissuunnitelmissa määritellään esiopetuksen järjestämisen kannalta oleelliset asiat lukuvuodeksi 2022-2023. 

Esiopetusta annetaan Tuusulan kunnassa kunnallisissa päiväkodeissa, ostopalvelupäiväkodeissa, yksityisissä päiväkodeissa ja koulujen yhteydessä toimivissa esiopetusryhmissä. Lukukaudella 2022-2023 Tuusulassa on esiopetuksen piirissä 444 lasta (08/2022). Kunnallisessa esiopetuksessa (päiväkodit ja koulun esiopetusluokat) on 382 lasta, joista 29 on 2-vuotisessa 
esiopetuksessa ja yksityisen varhaiskasvatuksen esiopetuksessa on 62 lasta. Esiopetuksessa lapsen kasvua ja oppimista ohjaavat kunnan esiopetus- ja varhaiskasvatussuunnitelma. Jokaiselle lapselle laaditaan esiopetuksen oppimissuunnitelma. Kukin esiopetusta antava yksikkö on laatinut lukuvuosisuunnitelman (esiopetuksen toiminta-, arviointi- ja kehittämissuunnitelma eli TAK) toimintansa pohjaksi. Perusopetusasetuksen § 3 mukaan esiopetusta annetaan vähintään 700 tuntia vuodessa. Esiopetusajat noudattavat pääosin koulujen työ- ja loma-aikoja.

1.8.2022 voimaantulleen sivistyksen toimialueen toimintasäännön mukaan sivistysjohtaja hyväksyy esiopetuksen lukuvuosisuunnitelmat.

Esiopetuksen lukuvuosisuunnitelmien kooste ja keskeiset kehittämiskohteet ovat liitteenä. Sivistysjohtajan päätös sekä liitteinä olevat lukuvuosisuunnitelmat toimitetaan tiedoksi lautakunnalle esityslistan liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tiina Simons, sivistysjohtaja, tiina.simons@tuusula.fi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää merkitä tiedoksi koosteen esiopetuksen lukuvuosisuunnitelmista sekä keskeiset kehittämiskohteet lukuvuodelle 2022-2023.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.