Valtuusto, kokous 3.10.2022

§ 127 Vanhusten viikon ohjelman tiedottaminen, aloite (lisäpykälä)

TUUDno-2022-1987

Perustelut

"Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina, josta alkaa valtakunnallinen vanhustenviikko. Tänä vuonna ajankohta on 2.-9.10.2022. Tuusulassa viikkoa juhlistetaan monipuolisella ohjelmalla. Tuusulan väestöstä vuonna 2021 oli 65 v täyttäneitä liki viidesosa.

Tuusulan asukaslehdessä on 10 erilaista vanhustenviikon tapahtumaa ja  lisäksi todetaan, että ohjelma täydentyy edelleen ja että koko viikon ohjelman voi katsoa nettisivustolta tapahtumat.tuusula.fi. Iso osa ikääntyneistä ei syystä tai toisesta käytä sähköisiä palveluita lainkaan. Sen vuoksi tarvitaan kirjallista viestintää kotiin jaettavan esitteen muodossa.

Tänä vuonna Tuusulan asukaslehti oli ilmeisesti tarkoitus jakaa koteihin syys-lokakuun vaihteessa olevana viikonloppuna eli viime tipassa itse juhlaviikkoon nähden. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, koska Keskari lopetti kokonaan Keski-Uusimaa VIIKKO-lehden viikonvaihteen julkaisun ja näin ollen Jakelujunioreiden viikonloppujakelu oletettavasti päättyi. 

Tuusulan asukaslehden saa haettua kirjastoista. Lehti on asiallinen ja sisältää paljon hyvää informaatiota kunnasta. Uusin asukaslehti saadaan ilmeisesti jaettua koteihin keskiviikkona 5.10., jolloin Vanhustenviikon pääjuhla ja oikeastaan kaikki muukin ko. viikon ohjelma on jo tapahtunut. 

Esitän, että Vanhustenviikon ohjelma jatkossa jaetaan erillisenä lehtisenä koteihin tai että jos viikon ohjelma laitetaan asukaslehteen, niin asukaslehden jakaminen tapahtuu jo viikkoa aiemmin tai hyvissä ajoin ennen vanhustenviikkoa."

Päätös

Lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.