Rakennusvalvontajaosto, kokous 22.9.2022

§ 28 Kiinteistöön 858-417-13-37 kohdistuvan merkinnän poistaminen rekisteristä

TUUDno-2022-1848

Valmistelija

  • Johanna Aho, johtava rakennustarkastaja, johanna.aho@tuusula.fi
  • Sakari Eskelinen, lakimies, sakari.eskelinen@tuusula.fi

Perustelut

Rakennuslautakunta on kokouksessaan 15.10.2013 velvoittanut kiinteistön omistajaa purkamaan luvatta rakennetun navetta-/talousrakennuksen 90 vrk kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta sekä asettanut 3000 euron kiinteän uhkasakon päävelvoitteen tehostamiseksi. Tästä päätöksestä on tehty Uudenmaan maanmittauslaitoksen toimesta merkintä kiinteistörekisteriin. Tuusulan rakennusvalvontaa on lähestytty tämän merkinnän tarpeellisuudesta ja sen mahdollisesta poistamisesta.

Rakennuslautakunnan antama päätös kohdistui kiinteistölle 858-417-13-37. Kiinteistölle 858-417-13-37 on myönnetty rakennuslupa 15-0253-R § 243 talousrakennuksen (197 kem²) rakentamiseksi. Kyseinen lupa koskee nimenomaan velvoitteen alaista rakennusta. Loppukatselmus on hankkeessa pidetty 20.5.2015. Koska hanke on saanut rakennusluvan ja luvan mukainen loppukatselmus on suoritettu, on kiinteistön omistaja saanut luvattoman tilan luvalliseksi. Merkintä kiinteistörekisterissä on näin ollen tarpeeton.

Ehdotus

Esittelijä

  • Johanna Aho, johtava rakennustarkastaja, johanna.aho@tuusula.fi

Rakennusvalvontajaosto päättää

  • todeta, että kiinteistölle 858-417-13-37 annettua määräystä lopettaa luvaton käyttö on noudatettu ja rakennustyö on saatettu loppuun loppukatselmuksessa 5.6.2015.
  • todeta, että merkintä kiinteistörekisteristä voidaan poistaa

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Uudenmaan maanmittauslaitos, OP Keski-Suomi, kiinteistön omistaja, valvontatarkastaja Esko Näveri

Muutoksenhaku

Hallintovalitus hallinto-oikeudelle

Valitusosoitus
Tähän päätökseen haetaan muutosta hallintovalituksella.

Valitusoikeus
Tähän päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa ja se, jonka valitusoikeudesta laissa erikseen säädetään. Viranomainen saa hakea muutosta valittamalla myös, jos valittaminen on tarpeen viranomaisen valvottavana olevan yleisen edun vuoksi.

Valitusaika
Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Asianosaisten katsotaan saaneen tiedon päätöksestä seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä Tuusulan kunnan internet-sivulla.

Tiedoksi saantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Valitusviranomainen
Valitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle

Postiosoite: Sörnäistenkatu 1, 00580 Helsinki
Puhelin: 029 56 42000
Faksi: 029 56 42079
sähköposti: helsinki.hao@oikeus.fi

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Valituksen muoto ja sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa on ilmoitettava:
1.    päätös, johon jaetaan muutosta (valituksen kohteena oleva päätös)
2.    miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi (vaatimukset
3.    vaatimusten perustelut
4.    mihin valitusoikeus perustuu, jos valituksen kohteena oleva päätös ei kohdistu valittajaan.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava valittajan nimi ja yhteystiedot. Jos puhevaltaa käyttää valittajan laillinen edustaja tai asiamies, myös tämän yhteystiedot on ilmoitettava. Yhteystietojen muutoksesta on valituksen vireillä ollessa ilmoitettava viipymättä hallintotuomioistuimelle.

Oikeudenkäyntimaksu
Muutoksenhakuasian vireille panijalta peritään oikeudenkäntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään.