Valtuusto, kokous 11.4.2022

§ 50 Nuorisotilat Hyrylään, aloite (lisäpykälä)

TUUDno-2022-787

Perustelut

Cecilia Veikkolainen esitti seuraavan Tuusulan Puolesta valtuustoryhmän aloitteen:

"Haluamme nostaa esille huolemme Hyrylän nuorison tilanteesta.  Mestan suljettua ovensa huhtikuussa 2017, on nuoriso kokoontunut vaihtelevasti mm. kirjastolla, ostareilla, urheilukeskuksessa ja muissa tiloissa.  Nuorisotilan puuttuminen on lisännyt jonkin verran nuorison häiriökäyttäytymistä. Nuoriso reagoi herkemmin näin, jos heille ei ole osoitettu sopivaa paikkaa kokoontumiseen.

Uuden palvelukeskuksen valmistumisen ajankohta on vielä epäselvä ja tämän hetken tilat nuorisolle tarvitaan nyt.  Nuoriso tarvitsee tilan, jossa voi kokoontua, jutella myös äänekkäästi, pelata, juoda kahvia, syödä eväitä ja vain olla.  Nuorisotila palvelee myös nuorisotoimen resurssointia, koska jalkautuminen vaatii enemmän henkilöresursseja.  Tarvitsemme Hyrylän nuorisolle palvelukeskuksen valmistumiseen saakka nuorisotilan, joka on riippumaton kirjaston aukioloajoista ja säännöistä, eikä aiheuta häiriöitä muulle toiminnalle.   

Esitämme, että kesään 2022 mennessä etsitään nuorisolle sopiva tila, jossa voi syödä ja kokoontua myös iltaisin ja tarvittaessa viikonloppuisin. 

Esitämme, että nuoret otetaan mukaan hyväksymään lopullinen vaihtoehto nuorisotilaksi.

Esitämme, että seuraavassa budjetissa huomioidaan Hyrylän alueellisen nuoristyön resurssit ja toimitila-asiat vastaamaan Hyrylän nuorison tarpeita."

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.