Valtuusto, kokous 11.4.2022

§ 45 TuusInfon palvelupiste Jokelan ja Kellokosken kirjastoihin pysyvästi, aloite (lisäpykälä)

TUUDno-2022-781

Perustelut

Johanna Sipiläinen esitti seuraavan hänen ja usean muun valtuutetun allekirjoittaman Tuusulan Perussuomalaisten aloitteen:

"Tällä hetkellä kirjastoissa käy Tuus-infosta henkilö kerran viikossa ja on paikalla klo 12 - 17.30. Asiakkaita on käynyt Kellokosken kirjaston TuusInfossa 5 - 20 henkilöä päivän aikana.

Koulutetaan kirjaston henkilökunnasta henkilö, joka voi toimia myös TuusInfon asiakaspalvelussa ja näin TuusInfo olisi avoinna joka päivä kirjaston aukiolo aikoina. Tämä toiminto palvelisi ja kohtelisi kuntalaisia tasapuoliesti sekä saman vertaisesti. Jokapäväinen aukioloaika lisäisi myös asiakaskäyntien määrää, koska aukiolo aika ei olisi rajoitettu vain yhteen päivään viikossa.

Myöskään lisäkustannuksia ei tästä toiminnosta tulisi kunnalle, vaan ainoastaan henkilön koulutuksen ja hänen palkan tarkistuksen.TuusInfon henkilökunta olisi pysyvästi Hyrylässä ja puhelimitse tavoitettvaissa, jos tulee ongelmia."

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.