Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, kokous 10.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan vuoden 2021 käyttösuunnitelman seuranta ja toimintakertomus

TUUDno-2022-271

Valmistelija

  • Mia Koskikallio, talouspäällikkö vs., mia.koskikallio@tuusula.fi
  • Risto Kanerva, vapaa-aikapalveluiden päällikkö, risto.kanerva@tuusula.fi
  • Ulla Kinnunen, kulttuuri- ja museotoimenjohtaja, ulla.kinnunen@tuusula.fi

Perustelut

Kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 11.1.2021 kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan alaisten palvelualueiden ja palveluyksiköiden käyttösuunnitelmat. Talousarvion määrärahat ovat sitovia valtuustoon nähden toimialuetasolla siten, että yleissitovuutena  toimialueen toimintakate eli määrärahan ja tuloarvion erotus. Talousarvio on lautakuntiin nähden sitova palvelualue -tasolla, mutta talousarvion toteutumista raportoidaan myös palveluyksikkö -tasoisesti.  Lautakunnalle raportoidaan tuloarvioiden ja määrärahojen sekä toiminnan tavoitteiden toteutuminen.   

Lautakunnan alaisen toiminnan osalta toimintatuottoja kertyi 0,08 milj. euroa yli muutetun talousarvion, toimintakulut olivat 8,9 milj. euroa ja toimintakate 8,0 milj. euroa (v2020: 7,7 milj. euroa). Koronaviruksen vaikutus näkyi toimintatuottojen n. 0,05 milj. euron vähentymisenä edelliseen vuoteen verrattuna ja jääden n. 0,4 milj. euroa alle alkuperäisen talousarvion.  

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan vuoden 2021 toimintakertomus, tuloarvioiden, käyttötalous- ja investointimäärärahojen toteutuminen sekä tavoitteiden seurantaraportti ovat liitteenä. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tiina Simons, sivistysjohtaja, tiina.simons@tuusula.fi

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää   

  • hyväksyä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimintakertomuksen, palvelualueiden ja palveluyksiköiden käyttösuunnitelmien ja investointien toteutumisen vuodelta 2021  

  • merkitä tiedoksi v. 2021 tavoitteiden seurantaraportin.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.