Kunnanhallitus, kokous 21.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 476 Tuusulan kunnan omistamien osakehuoneistojen myynti Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:lle

TUUDno-2021-2842

Valmistelija

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Perustelut

Perustelut

Tuusulan kunta omistaa on yhdeksän (9) asuinhuoneistoa, jotka sijaitsevat eri asunto-osakeyhtiöissä Etelä-Tuusulan ja Jokelan alueella. Taloyhtiöt ovat valmistuneet vuosina 1964–1984. Kunnan asuntotoimi on vuokrannut asunnot tavanomaisin ehdoin yksityishenkilöille. Kunta ei omista muita huoneistoja asunto-osakeyhtiöissä. 

Huoneistot ovat pääosin alkuperäisessä kunnossa ja ne kaipaavat pintojen päivitystä sekä saneerauksia kylpyhuoneiden ja keittiöiden osalta. Ainostaan kahteen huoneistoon on tehty kattava linjasaneeraus.

Kunta on neuvotellut asuntojen myymisestä Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:n (jäljempänä ”Tukuki”) kanssa. Kunta on teettänyt hinta-arviot kohteista. Velaton hinta-arvio yhdeksästä huoneistosta on yhteensä 740 000 euroa. Viiden prosentin tukkualennus huomioon ottaen velaton hinta asettuisi 703 000 euroon. Huoneistoja rasittaa yhteensä 96 470 euron osuus taloyhtiöiden lainoista (tilanne 10/2021). Yhtiölainat huomioiden kauppahinnaksi muodostuisi 606 530 euroa. Liitteessä erittely myytävistä huoneistoista.

Tuusulan kunnan tavoitteena on tehostaa pääoman käyttöä ja keskittyä ydintoimintoihinsa. Asunto-osakkeiden myynnistä saatavat varat käytetään kunnan investointien kattamiseen. Kunnan ei ole myöskään enää tarkoituksenmukaista hallinnoida ja ylläpitää pientä huoneistomäärää. Tukuki pystyy ammattimaisena toimijana hoitamaan tehokkaammin kaikki asuntojen vuokraukseen liittyvät tehtävät. Kunnan tavoitteena on keskittää kaikki vuokra-asumiseen liittyvät palvelut Tukukille. 

Huoneistot myydään normaaleilla kauppaehdoilla. Omistusoikeus siirtyy ostajalle kaupantekopäivänä maksun tapahduttua. Kunta vastaa yhtiövastikkeista ja muista yhtiölle suoritettavista maksuista hallinnan luovutukseen saakka, mistä lähtien niistä vastaa Tukuki.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kalle Ikkelä, pormestari, kalle.ikkela@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • myydä Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:lle edellä nimetyt yhdeksän asuinhuoneistoa 606 530 euron kauppahinnalla
  • että ostaja ottaa vastatakseen huoneistoja koskevan velkaosuuden 96 470 euroa (tilanne 10/2021)
  • että huoneistot myydään tavanomaisilla kauppaehdoilla siinä kunnossa kuin ne nyt ovat
  • että huoneistojen omistusoikeus siirtyy ostajalle kun kauppahinta on maksettu
  • oikeuttaa talousjohtaja Markku Vehmaksen tai hänen sijaisensa allekirjoittamaan kauppakirjan
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.
     

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Talousjohtaja Markku Vehmas selosti asiaa kokouksessa.

Tiedoksi

Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy, talouden ohjaus

Muutoksenhaku

Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon, ei lueta määräaikaan.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan
- muutoksenhakijan nimi ja kotikunta
- postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset muutoksenhakijalle voidaan toimittaa.
Jos oikaisuvaatimuksen tekijän puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä, kirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Asiamiehen, ellei tämä ole asianajaja tai julkinen oikeusavustaja, on liitettävä oikaisuvaatimuskirjelmään valtakirja.
Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset oikaisuvaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.
Oikaisuvaatimuksen tekijän, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava oikaisuvaatimuskirjelmä. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava Tuusulan kunnalle virka-aikana ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä käyttäen alla olevia yhteystietoja:
Tuusulan kunta, Kunnanhallitus
osoite: Kotorannankuja 10, Pl 60, 04301 Tuusula
sähköposti: kirjaamo@tuusula.fi
puh. vaihde: 09 87 181

Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä Tuusulan kunnan asiakaspalvelupisteeseen os. Autoasemankatu 2, 04300 Tuusula. Avoinna ma-to klo 8.00-15.00 ja pe klo 8.00-12.00.