Kunnanhallitus, kokous 21.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 483 Rekrytointeja koskeviin haastatteluryhmiin valittavat henkilöt, aloite

TUUDno-2016-4

Valmistelija

  • Satu Kuivasto, henkilöstöjohtaja, satu.kuivasto@tuusula.fi

Perustelut

Diaarinro KESH 359/2016

Valt § 54/9.5.2016 Risto Rämö esitti seuraavan Rehti Tuusula -valtuustoryhmän aloitteen:

"Tuusulassa on uusien työntekijöiden valintoja yli 130 vuositasolla. Voisiko Tuusulan malli paikalliseen sopimiseen olla sellainen, että haastatteluryhmään valitaan myös tulevan viranhaltijan alainen. Hän voi tuoda ryhmään käytännön tietoa, mitä erityistaitoja valittavalta odotetaan tai mikä piirre on sellainen, että se saattaa haitata tulevan tehtävän hoitoa."

Päätös: Aloite päätetiin lähettää kunnanhallituksen valmisteltavaksi.

- - -

Vastine valtuustoaloitteeseen

Tuusulan kunnan hallintosäännössä määritellään toimivalta henkilöstövalinnoissa. Se toimielin, viranhaltija tai työntekijä, jonka toimivaltaan henkilöstövalinta kuuluu, päättää haastatteluryhmään valittavista henkilöistä.

On täysin mahdollista, ja näin toimitaan tälläkin hetkellä osassa rekrytointeja, että haastatteluryhmään valitaan henkilö, joka toimii rekrytoivan henkilön alaisuudessa. Tämä toimintatapa soveltuu esimerkiksi joihinkin asiantuntijarekrytointeihin. Rekrytointitilanteessa voidaan hyödyntää alaisena toimivan henkilön alan erityisosaamista, kun kartoitetaan tehtävää tai virkaa hakeneiden henkilöiden osaamista ja soveltuvuutta. Ei ole kuitenkaan tarkoituksenmukaista, että kaikissa henkilöstövalinnoissa valintaryhmään kuuluu rekrytoitavan henkilön alaisuudessa toimiva henkilö, vaan haastatteluryhmän kokoonpanosta päättää se, jonka toimivaltaan henkilöstövalinta kuuluu.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kalle Ikkelä, pormestari, kalle.ikkela@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • ehdottaa valtuustolle, että
     

VALTUUSTO päättää

  • katsoa Risto Rämön 9.5.2016 § 54 esittämän aloitteen tulleen käsitellyksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.
 

Henkilöstöjohtaja Satu Kuivasto selosti asiaa kokouksessa.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.