Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta, kokous 17.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 78 Tuusulan eettiset ohjeet ja toimielinten pelisäännöt, hyte-lautakunnan lausunto

TUUDno-2021-2283

Valmistelija

  • Heidi Hagman, kehittämispäällikkö, heidi.hagman@tuusula.fi

Perustelut

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnalta pyydetään kommentteja/lausuntoa eettiseen ohjeistoon ja ohjeeseen epäasiallisen käytöksen käsittelemisestä. Lausunnot ja kommentit tulee antaa 16.1.2022 mennessä. Ohjeistoa muokataan tulleiden kommenttien pohjalta. Kunnan johtoryhmä ja poliittinen johtoryhmä käsittelevät muutokset tammikuussa. Eettisten ohjeiden kokonaisuus on kunnanhallituksen käsittelyssä tammikuussa ja valtuustossa helmikuussa.

Tuusulan kunnan eettiset ohjeet ja toimielinten pelisäännöt on laadittu kunnan vaikuttavan ja toimivan johtamisen ja yhteistyön tueksi sekä lisäämään avoimuutta toiminnan tavoista. Sisältöjä on laadittu syksyn 2021 aikana yhteisissä seminaareissa ja työpajoissa. Eettisten ohjeiden kokonaisuutta on täydennetty ohjeella epäasiallisen käytöksen käsittelemisestä valtuustoseminaarin jälkeen. Toimielinten pelisäännöt täydentävät kokonaisuutta eettisen ohjeiston hyväksynnän jälkeen.

Valmistelu on osa poliittisen johtamisjärjestelmän uudistuksen 2. vaiheen toimenpiteitä, jotka on linjattu valtuustossa kesällä 2021. Valtuuston hyväksymät eettiset ohjeet tulevat linjaamaan kunnassa toimivien luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden toimintaa ja yhteistyötä valtuustokaudella 2021-2025.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heidi Hagman, kehittämispäällikkö, heidi.hagman@tuusula.fi

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta päättää

  • antaa lausunnon eettisestä ohjeistosta ja ohjeesta epäasiallisen käytöksen käsittelemisestä.

Päätös

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta päätti

  • antaa alla olevan lausunnon 

    Tuusulan eettiset ohjeet ja toimielinten pelisäännöt, hyte-lautakunnan lausunto

    Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan mielestä on erinomaista, että eettinen ohjeisto on laadittu ja että ohjeista keskustellaan. Lautakunta on tyytyväinen ohjeistukseen, mutta esittää, että epäasiallisen käytöksen käsittelemisen ohjeeseen piirretään kaavio, miten erilaisissa tilanteissa menetellään ja miten prosessi epäasiallisen käytöksen käsittelemisessä etenee.