Kunnanhallitus, kokous 7.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 217 Projektitoimiston päällikön virkavaalin vahvistaminen

TUUDno-2020-2968

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Juha Tynjä, vs. henkilöstöjohtaja, juha.tynja@tuusula.fi

Perustelut

Kansliapäällikkö on päättänyt 4.11.2020 § 51 kasvu ja ympäristö -toimialueen palvelualueeksi projektitoimisto-palvelualueen. Kunnanhallitus on päättänyt 16.11.2020 § 453 projektitoimisto-palvelualueen palvelualuepäälliköksi ohjelmapäällikön 1.1.2021 lukien.

Henkilöstöjohtajan 10.12.2020 § 76 päätöksellä on tehty nimikemuutos projektitoimiston päälliköksi ja viran siirto teknisten sopimuksen piiriin. Tehtäväkohtaisen palkan määrittelyä varten tehdään teknisten työnvaativuuden arviointi. Uusi nimike kuvaa paremmin tulevan tehtävän luonnetta. Nykyinen ohjelmapäällikkö on irtisanoutunut virastaan ja hänen työsuhteensa päättyy 2.1.2021.

Projektitoimiston päällikön virkaa esitetään haettavaksi.

Tuusulan kunnan hallintosäännön/toimivalta henkilöstöasioissa mukaan kunnanhallitus valitsee palvelualuepäälliköt.

Kelpoisuusvaatimuksiksi projektitoimiston päällikön virkaan ehdotetaan vähintään soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä kokemusta projektitoiminnasta ja sen kehittämisestä. 

Virkatehtävän päätarkoitus on koordinoida ja kehittää toimialueen projektimaista työskentelyä, johtaa merkittävimpiä aluekehitysprojekteja sekä toimia palvelualueen esimiehenä. Projektitoimisto-palvelualueen toiminta läpileikkaa koko kuntaorganisaation ja liittyy laajemmin koko kunnan kehittämiseen sekä varmistaa kunnan tavoitteiden toteutumisen ja seurannan, erityisesti merkittävimmissä aluekehityshankkeissa.


Keskeisiä tehtäväkokonaisuuksia:

  • projektimaisen työskentelytavan jalkauttaminen ja kehittäminen koko toimialueella
  • valmistella palvelualueen vuositavoitteet sekä varmistaa niihin pääseminen. Tehtävä liittyy myös kuntastrategian toteuttamiseen.
  • yhteensovittaa muiden toimialojen ja palvelualueiden/-yksiköiden toimintaa, jotta projektien toimintaedellytykset ovat parhaat mahdolliset.

 

Virkaa täytettäessä tulee ottaa huomioon tasa-arvolain säännökset ja kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 12§:n syrjintäkielto sekä perustuslaissa säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. 

Valintaprosessissa käytetään suorahaku-palveluihin erikoistunutta asiantuntijaorganisaatiota. Ilmoitus on tarkoitus julkaista kunnan verkkopalvelujen lisäksi, työvoimahallinnon verkkopalvelussa, LinkedIn-verkkopalvelussa ja muissa erikseen valittavissa kanavissa tammikuussa 2021. 

Projektipäällikkö Jouni Määttä toimii vt. projektitoimiston päällikön määräaikaisena viransijaisena 15.12.2020 alkaen 31.3.2021 saakka tai kunnes uusi projektitoiminton päällikkö on aloittanut virassa. Virkasuhteeseen voidaan ottaa ilman hakumenettelyä, kun kyseessä on sijainen tai kyseessä on avoinna olevaan virkaan ottaminen määräajaksi.

Ehdotus

Esittelijä

Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • julistaa projektitoimiston päällikön viran haettavaksi
  • että kelpoisuusvaatimuksena virkaan on vähintään soveltuva korkeakoulututkinto sekä kokemus projektitoiminnasta ja sen kehittämisestä 
  • julkaista viran haettavaksi julkisten kuulutusten ilmoitustaulun ja kunnan verkkopalvelujen lisäksi erikseen valittavissa medioissa
  • valtuuttaa kansliapäällikön päättämään tarkemmin viran haettavaksi julistamisesta ja hakumenettelystä.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

Juha Tynjä, vs. henkilöstöjohtaja, juha.tynja@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunnanhallitus päätti kokouksessaan 14.12.2020 § 512 projektitoimiston päällikön viran haettavaksi julistamisesta.

Tuusulan kunnan hallintosäännön/toimivalta henkilöstöasioissa mukaan kunnanhallitus valitsee palvelualuepäälliköt.

Nimittävä viranomainen voi päättää hakuajan pidentämisestä, kokonaan uudesta hakumenettelystä tai viran täyttämättä jättämisestä. Viran täyttäminen ei aina ole mahdollista tai kunnan edun mukaista haettavaksi julistamisesta huolimatta. Virka voidaan julistaa uudelleen haettavaksi, jos kelpoisuusvaatimukset täyttäviä hakijoita ei ole tai hakijoita on vain muutama tai jos kunta muuten katsoo tarpeelliseksi saada uusia hakijoita.

Projektitoimiston päällikön tehtävä oli haettavana 22.12.2020 -31.1.2021. Tehtävään saapui määräaikaan mennessä 31 hakemusta.

Haastatteluryhmä haastatteli hakijoista 7 ehdokasta.

Haastattelujen perusteella haastatteluryhmä ehdottaa viran julistamista uudelleen haettavaksi, koska se katsoo tarpeelliseksi saada uusia hakijoita. Aiemmin saapuneet hakemukset otetaan valinnassa huomioon.

Valintaprosessissa käytetään suorahaku-palveluihin erikoistunutta asiantuntijaorganisaatiota. Ilmoitus on tarkoitus julkaista uudelleen kunnan verkkopalvelujen lisäksi, työvoimahallinnon verkkopalvelussa, LinkedIn-verkkopalvelussa ja muissa erikseen valittavissa kanavissa.

Ehdotus

Esittelijä

Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • julistaa projektitoimiston päällikön viran uudelleen haettavaksi
  • että kelpoisuusvaatimuksena virkaan on vähintään soveltuva korkeakoulututkinto sekä kokemus projektitoiminnasta ja sen kehittämisestä 
  • julkaista viran haettavaksi kunnan verkkopalvelujen lisäksi erikseen valittavissa medioissa
  • valtuuttaa kansliapäällikön päättämään tarkemmin viran uudelleen haettavaksi julistamisesta ja hakumenettelystä.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

Harri Lipasti, kansliapäällikkö, harri.lipasti@tuusula.fi

Perustelut

Projektitoimiston päällikön virka oli uudestaan haettavana siten, että hakuaika päättyi 31.3.2021. Ilmoitus julkaistiin verkkosivuilla www.tuusula.fi/tyopaikat, www.te-palvelut.fi, www.rekrytointi.com. Lisäksi ilmoitus julkaistiin LindkedIn verkkopalvelussa, Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä sekä kohdistetusti useilla SanomaMedian ja AlmaMedian lehtien verkkosivuilla. Haussa käytettiin lisäksi suorahakua, jonka toteutti kunnan toimeksiannosta Mercuri Urval Oy. Määräaikaan mennessä saapui 18 hakemusta. Lisäksi otettiin huomioon aikaisemmin virkaa hakeneiden hakemukset.

Hakijoiden haastattelut toteutettiin kahdessa vaiheessa. Ensimmäiselle haastattelukierrokselle kutsuttiin kuusi hakijaa. Haastattelijoina toimivat pormestari Arto Lindberg, kansliapäällikkö Harri Lipasti, kuntakehitysjohtaja Heikki Lonka, palvelussuhdelakimies Juha Tynjä sekä rekrytointiprosessissa avustanut Mercuri Urval Oy / principal consultant Tomi Arppe. Haastatteluryhmä kutsui soveltuvuusarviointiin neljä hakijaa. Soveltuvuusarvioinnit toteutti Mercuri Urval Oy / seniorikonsultti Juha Laurila.

Toiseen haastatteluun 3.5.2021 on kutsuttu kaksi hakijaa. Haastattelijoina toimivat pormestari Arto Lindberg, apulaispormestarit Mika Mäki-Kuhna ja Jussi Salonen, valtuuston puheenjohtaja Kati Lepojärvi, kansliapäällikkö Harri Lipasti ja kuntakehitysjohtaja Heikki Lonka. 

Haastatteluryhmä tekee esityksensä maanantaina 3.5.2021. Valinnassa arvioidaan hakijoiden ansioita ja soveltuvuutta tehtävään osaamisen, koulutuksen, työkokemuksen sekä haastattelujen ja soveltuvuusarviointien perusteella.  

Vakinaisen viran palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti.  

Virkavaali on ehdollinen, kunnes virkaan valittu on toimittanut terveydentilaansa koskevan todistuksen. Valinnassa noudetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Virantoimituksen aloitusajankohta tarkentuu viran vastaanottamisilmoituksen myötä.

Yhteenveto hakijoista, hakemusasiakirjat, ansiovertailu ja soveltuvuusarvioinnit ovat käytettävissä kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • valita projektitoimiston päällikön toistaiseksi voimassa olevaan virkaan DI Jyri Olkkosen
  • että virasta maksettava tehtäväkohtainen palkka on 5.436,35 euroa kuukaudessa
  • että valinnassa noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa
  • todeta, että virkavaali on ehdollinen ja se vahvistetaan, kun valittu on toimittanut todistuksen terveydentilastaan.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Harri Lipasti, kansliapäällikkö, harri.lipasti@tuusula.fi

Perustelut

Kunnanhallituksen päätöksestä ei ole säädetyssä ajassa tehty oikaisuvaatimusta, joten projektitoimiston päällikön virkavaali on saanut lainvoiman.

Jyri Olkkonen on toimittanut kuntaan hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan ja ilmoittanut ottavansa viran vastaan siten, että virantoimitus toistaiseksi voimassa olevassa virkasuhteessa alkaa 3.8.2021.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • vahvistaa projektitoimiston päällikön virkavaalin
  • todeta, että Jyri Olkkosen virantoimitus alkaa 3.8.2021.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

hakija, henkilöstöpalvelut, kasvu ja ympäristö

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.