Kunnanhallitus, kokous 29.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 123 Tekninen lautakunta, vuoden 2020 toimintakertomus

TUUDno-2021-358

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jussi Rantala, talous- ja asiakaspalvelupäällikkö, jussi.rantala@tuusula.fi

Perustelut

Perustelut

Toimintakertomuksen tehtävänä on selvittää, kuinka valtuuston asettamat taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet (kuntastrategian valtuustokauden tavoitteet ja niistä johdetut vuositavoitteet ja toimenpiteet) ovat toteutuneet. Se koostuu olennaisista tapahtumista toiminnassa ja kokonaistalouden kehityksestä sekä talousarvion toteutumisvertailusta.

Toimintakertomuksessa esitetään tiedot myös olennaisista toimintaan vaikuttavista muutoksista, ja tapahtumista tilikaudelta ja sen päättymisen jälkeen.

Omana kohtanaan annetaan selonteko olennaisista määrärahan ylityksistä. Näiden lisäksi esitetään arvio todennäköisestä tulevasta kehityksestä erityisesti talouden näkökulmasta.

Teknisen lautakunnan toimintakertomus vuodelta 2020 on liitteenä. Palvelualueiden toiminnan kuvaus esitetään kuten talousarviossa.

 

Käyttötalous ajalla 1.1. – 31.12.2020

Teknisen lautakunnan alaisen toiminnan toimintatuotoiksi vahvistettiin vuoden 2020 muutetussa käyttösuunnitelmassa 24,017 M€. Vuoden 2020 toteutuneet toimintatuotot ovat 24,279 M€, mikä ylittää muutetun käyttösuunnitelman 261 t€ (1,1%). Toimintatuotot toteutuivat näin ollen lähellä käyttösuunnitelmaa.

Teknisen lautakunnan alaisen toiminnan toimintakuluiksi vahvistettiin vuoden 2020 muutetussa käyttösuunnitelmassa 24,592 M€. Vuoden 2020 toteutuneet toimintakulut ovat 22,313 M€, joten kulut alittivat käyttösuunnitelman tason 2,3 M€ (9,3%). Kulujen alittumiseen vaikutti HSL-kuntaosuuden jääminen arvioitua pienemmäksi (- 0,4 M€). HSL-kuntaosuuden lasku johtui loppuvuonna myönnetystä valtionavusta. Muita merkittäviä alituksia oli henkilöstökulujen alittuminen 0,8 M€. Tähän vaikuttivat osan vuotta täyttämättä olleet tehtävät sekä lomapalkkavelan vähentyminen. Lämmityskustannuksissa säästettiin 0,3 M€ euroa leudon talven sekä kiinteistöjen käyttöasteen vähenemisen myötä. Suotuisien sääolosuhteiden ansiosta säästettiin talvikunnossapidon kustannuksissa 0,2 M€. Siivouskustannukset ylittivät talousarvion 0,3 milj. euroa. Tämä johtui sairauspoissaolojen sijaisuuksista, täyttämättömien laitoshuoltajien tehtävien sijaistamisista sekä koronan aiheuttamista lisä- ja tehosiivoustarpeista.

Ehdotus

Esittelijä

Heikki Lonka, kuntakehitysjohtaja, heikki.lonka@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää hyväksyä teknisen lautakunnan alaisen toiminnan toimintakertomuksen vuodelta 2020.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Mia Koskikallio, talousasiantuntija, mia.koskikallio@tuusula.fi

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • hyväksyä teknisen lautakunnan käyttösuunnitelman toteumaseurannan vuodelta 2020.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

tekninen lautakunta, talouden ohjaus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.