Ikäihmisten neuvosto, kokous 26.10.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 28 Alueellinen ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelma

TUUDno-2020-2248

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Marjo-Kaisa Konttinen, osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Perustelut

Perustelut

Keski- Uudenmaan sote-kuntayhtymän alueelle on valmistunut alueellinen hyvinvointisuunnitelma ja se hyväksyttiin 12/2019
Alueellisessa hyvinvointisuunnitelmassa määritellään, mitä Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä tekee yhdessä muiden toimijoiden kanssa asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi sekä eriarvoisuuden vähentämiseksi. Hyvinvointisuunnitelma kuvaa alueellista yhteistyötä, jonka tavoitteena on tuottaa hyvinvointi- ja terveyshyötyä alueen asukkaille. Hyvinvointisuunnitelma täydentää ja tukee kuntien omaa hyvinvointityötä alueillaan.

Nyt on aloitettu lakisääteisten hyvinvointisuunnitelmien, lasten ja nuorten sekä ikääntyneiden, valmistelu. Näiden suunnitelmien runkona ovat alueellisen hyvinvointisuunnitelman tavoitteet ja niiden pohjalta tehtävä monialainen yhteistyö sekä osallisuuden edistäminen. Ikääntyneiden suunnitelman pohjana on Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän esivalmistelussa yhdessä kuntien, HUS, seurakuntien, järjestöjen ja Eläkeläisneuvostojen sekä vammaisneuvostojen kanssa tehty HYTE-linjausesitys (2018). Näihin linjausehdotuksiin pyydetään kommentteja.

Alueellisesta ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelma järjestetään työpaja 6.11., johon Keusote on kutsunut 1-2 henkilöä/neuvosto. 

Ehdotus

Ikäihmisten neuvosto päättää

  • että se antaa vastaukset Keusoten esittämiin kysymyksiin liittyen alueelliseen ikäihmisten hyvinvointisuunnitelmaan
  • ketkä neuvoston jäsenistä osallistuvat 6.11. järjestettävään Ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelma Keusotessa-työpajaan.

Päätös

Ikäihmisten neuvosto päätti

  • antaa vastaukset Keusoten esittämiin kysymyksiin liittyen alueelliseen ikäihmisten hyvinvointisuunnitelmaan
  • antaa lausunnon seuraavassa kokouksessaan 26.10.
  • 6.11. järjestettävään Ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelma Keusotessa-työpajaan osallistuvat Anja Matikainen ja Anneli Koivunen.

Valmistelija

  • Marjo-Kaisa Konttinen, osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Perustelut

Perustelut

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymässä on aloitettu alueellisen ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelman valmistelu. Ikäihmisten neuvosto päätti kokouksessaan 28.9., että se vastaukset Keusoten esittämiin kysymyksiin liittyen alueelliseen hyvinvointisuunnitelmaan. Edellisessä kokouksessa neuvosto kävi keskustelua, miltä linjausten ja tavoitteiden tilanne näyttää Tuusulassa jäsenten tietojen ja kokemusten mukaan. Keskustelun kirjaukset liitteenä.


 

Ehdotus

Ikäihmisten neuvosto päättää

  • päättää hyväksyä vastaukset esitettyihin kysymyksiin liitteen mukaisesti. 

Päätös

Ikäihmisten neuvosto päätti

  • hyväksyä vastaukset kysymyksiin pienin muutoksin. Päivitetyt vastaukset liitteessä.