Ikäihmisten neuvosto, kokous 26.10.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Ilmoitusasiat

Valmistelija

  • Marjo-Kaisa Konttinen, osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Perustelut

Ikäihmisten neuvoston tietoon saatetaan seuraavat ilmoitusluontoiset asiat

Liikkumista tukevien palvelujen yksikön kehittämistilaisuus
Keusote järjestää liikkumista tukevien palvelujen yksikön kehittämistilaisuuden 4.11.2020 klo 13-14 Teams-etäkokouksena. 

Haavahoitotuotteiden hankkimisen vaikeutuminen, terveyspalveluiden vastaus
Neuvostojen ja Keusoten yhteispalaverissa 27.8. nostettiin esiin kokemus haavahoitotuotteiden hankkimisen vaikeutumisesta. 
Haavanhoitotuotteiden osaltakin lähtökohtana  on  lääketieteellisin  perustein  todettu pitkäaikainen sairaus, joka on kestänyt vähintään kolme kuukautta. Päätöksen  hoitotarvikkeista  tekee  lääkäri  tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Hoitotarvikejakelun eli ilmaisjakelun piiriin kuuluvat haavanhoitotuotteet, eikä tältä osin ole tapahtunut muutoksia Keusoteen siirryttäessä. 
 
Hoitotarvikkeiden ja haavanhoitotuotteiden hankkimisen on voitu kokea muuttuneen vaikeammaksi hoitotarvikejakelun palvelun muuttuessa. Ennen toukokuussa 2020 palvelun keskittämistä ja muutosta hoitotarvikejakelulla oli Keusotessa oma asiakaspalvelupiste Hyvinkään, Mäntsälän, Nurmijärven Kirkonkylän ja Hyrylän terveysasemalla. Muutoksen myötä hoitotarvikkeet on pitänyt tilata puhelimitse tai Keusoten verkkosivuilla olevalla sähköisellä tilauslomakkeella. Erityisesti uudessa puhelinpalvelussa on ensimmäisinä kuukausina ollut huomattaviakin vaikeuksia. Tämän lisäksi hoitotarvikkeiden tilaaminen uudella tavalla voi tuntua monista asiakkaista myös hankalalta, etenkin jos on tottunut asioimaan kasvotusten tutun hoitotarvikejakelun työntekijän luona.
 
Pyrimme kehittämään hoitotarvikkeiden tilaamista edelleen asiakasystävällisemmäksi ja helpommaksi. Olemme nostaneet kehittämistoimenpiteissä esiin eritoten toiminta- ja liikkumisrajoitteisten asiakkaiden huomioimisen palvelun kaikissa vaiheissa, myös esimerkiksi hoitotarvikkeiden kotiin toimittamisen osalta.

 

Päätös

Ikäihmisten neuvosto merkitsi ilmoitusasiat tiedoksi. Lisäksi neuvoston tietoon saatettiin

  • Vanhusneuvostopäivän 21.10. anti
  • Keusoten järjestämän vammaisneuvoston ja vanhusneuvostojen puheenjohtajien yhteiskokouksen pöytäkirja
  • Koronainfo
  • Tilannekatsaus Tuusulan järjestöstrategian etenemisestä
  • Ohjeet influenssarokotuksen saamiseksi ja ajan varaamiseksi.