Kunnanhallitus, kokous 24.2.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 62 Oy Apotti Ab, osakkeiden myynti Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymälle ja Apottijärjestelmän käyttöönottoajan siirtäminen

TUUDno-2020-333

Valmistelija

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Perustelut

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymällä on mahdollisuus liittyä Oy Apotti Ab:n osakkaaksi ja siten Apotti-järjestelmän tilaajaksi  20.4.2020 mennessä. Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän yhtymävaltuusto käsittelee Apottiin liittymistä kokouksessaan 26.3.2020. 

Mikäli Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä päättää liittyä Oy Apotti Ab:n osakkaaksi ja siten Apotti-järjestelmän tilaajaksi, on perusteltua, että Tuusulan kunta myy Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymälle kunnan omistamat Oy Apotti Ab:n osakkeet, yhteensä 24 kappaletta. Tuusulan kunnan kaikki vastuut ja velvoitteet Oy Apotti Ab:lle siirtyisivät täysimääräisesti Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän vastuulle Tuusulan ja Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän välisen osakkeiden kauppakirjan allekirjoituksen yhteydessä. 

Mikäli Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä päättää liittyä Oy Apotti Ab:n osakkaaksi, Apottijärjestelmän käyttöönottoajaksi muodostuisi arviolta vuosi 2022. Tuusulan osalta Apottijärjestelmän käyttöönotto on ollut tarkoitus aloittaa 10/2020. On tarkoituksenmukaista, että Apottijärjestelmä otetaan käyttöön koko Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän alueella samana ajankohtana. Tämä on tarkoituksenmukaista ottaen huomioon Apottijärjestelmän käyttöönotosta aiheutuvat käyttötalouden rasitteet, sillä Apotin poistolaskutus käynnistyy järjestelmän käyttöönottovuonna. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • ottaa asian 9.3.2020 pidettävän valtuuston kokouksen esityslistalle
  • tehdä ehdotuksensa valtuustolle 2.3.2020 pidettävässä kunnanhallituksen kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.