Kunnanhallitus, kokous 24.2.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Nuorisovaltuuston asettaminen toimikaudelle 1.1. - 31.12.2020

TUUDno-2020-82

Valmistelija

  • Satu Grenfors, hallintosihteeri, satu.grenfors@tuusula.fi

Perustelut

Kuntalain 5. luvun 26 §:n mukaan nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi kunnanhallituksen on asetettava nuorisovaltuusto tai vastaava nuorten vaikuttajaryhmä (nuorisovaltuusto) ja huolehdittava sen toimintaedellytyksistä.

Nuorisovaltuustolle on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä kunnan asukkaiden hyvinvointiin, terveyteen,opiskeluun, elinympäristöön, asumiseen tai liikkumiseen sekä muissakin asioissa, joiden nuorisovaltuusto arvioi olevan lasten ja nuorten kannalta merkittäviä. Nuorisovaltuusto tulee ottaa mukaan lasten ja nuorten osallistumisen ja kuulemisen kehittämiseen kunnassa.

Hallintosäännön 12 §:n mukaan kunnassa on nuorisovaltuusto, ikäihmisten neuvosto, vammaisneuvosto sekä lapsi- ja perheasianneuvosto, joiden kokoonpanosta, asettamisesta ja toimintaedellytyksistä päättää kunnanhallitus.

Tuusulan kunnan nuorisovaltuuston toimintasäännön mukaan nuorisovaltuutetut valitaan vuosittain kahden vuoden toimikaudeksi. Joka vuosi valitaan 8 uutta nuorisovaltuutettua. Edellisen vuoden vaaleissa valitut nuorisovaltuutetut jatkavat jäseninä vielä nuorisovaltuuston seuraavan toimikauden.

Nuorisovaltuusto suoritti 29.11.2019 vaalit toimikaudelle 1.1. - 31.12.2020.

Toimintasäännön mukaan nuorisovaltuustoon kuuluu kuusitoista (16) jäsentä. Puheenjohtaja valitaan valtuustokauden järjestäytymiskokouksessa. Valtuustokauden 2020 järjestäytymiskokous pidettiin 4.1.2020. Nuorisovaltuusto valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi Eemi Vaherlehdon, 1. varapuheenjohtajaksi Emil Jacobssonin ja 2. varapuheenjohtajaksi Leevi Virtasen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • asettaa nuorisovaltuuston toimikaudelle 1.1. - 31.12.2020
  • nimetä jäsenet 29.11.2019 kouluilla suoritettujen vaalien tulosten mukaan valitut sekä edellisen kauden jatkavat seuraavasti: Eemi Vaherlehto, Pinja Haapasalo, Aatos Kärki, Leevi Virtanen, Tuure Pelkonen, Juho Käki, Emil Jacobsson, Sakari Hervonen, Ossi Jalkanen, Karri Hakkarainen, Paulus Sirén, Elli Iiskola, Maria Honkanen, Miika Salopelto, Juho Sonninen ja Miklós Makfalvi
  • todeta, että puheenjohtajana toimii Eemi Vaherlehto, 1. varapuheenjohtajana Emil Jacobsson ja 2. varapuheenjohtajana Leevi Virtanen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

nuorisovaltuusto, sivistyksen toimialue

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.