Kunnanhallitus, kokous 13.1.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 14 Kuntakehitysjohtajan viran haettavaksi julistaminen

TUUDno-2020-45

Valmistelija

  • Tanja Rontu-Hokkanen, vs. henkilöstöjohtaja, tanja.rontu-hokkanen@tuusula.fi

Perustelut

Kuntakehitysjohtaja Marko Härkönen on irtisanoutunut kuntakehitysjohtajan virasta siten, että hänen virkasuhteensa päättyy 10.1.2020. Tuusulan kunnan hallintosäännön mukaan valtuusto valitsee toimialuejohtajat, ja irtisanomisesta ja eron myöntämisestä päättää virkaan tai tehtävään ottava viranomainen. Valtuusto käsittelee eron myöntämistä 27.1.2020 pidettävässä kokouksessa. Kuntakehitysjohtajan viran haettavaksi julistamisesta päättää hallintosäännön mukaan kunnanhallitus, ja valtuusto päättää viran täyttämisestä. 

Tuusulan kunnan hallintosäännön 3 luvun § 17 mukaisesti toimialuejohtaja vastaa toimialueensa toiminnasta ja taloudesta sekä johtavaa ja kehittää toimintaa kansliapäällikön alaisuudessa. Tämän lisäksi toimialuejohtajat 1. edustavat toimialuelautakuntaansa toimialuettaan koskevissa asioissa ja käyttävät lautakunnan puhevaltaa viranomaisissa ja tuomioistuimissa sekä 2. vastaavat lautakuntansa päätettäväksi tulevien asioiden valmistelusta ja lautakunnan tekemien päätösten toimeenpanosta.

Virkaa täytettäessä tulee ottaa huomioon tasa-arvolain säännökset ja kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 12§:n syrjintäkielto sekä perustuslaissa säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Viran kelpoisuusehdoksi ehdotetaan virkaan soveltuvaa yliopistossa tai korkeakoulussa suoritettua ylempää korkeakoulututkintoa sekä edellytetään perehtyneisyyttä kasvu ja ympäristö -toimialueen asioihin, käytännössä saavutettua johtamiskokemusta ja suomen kielen hyvää ja ruotsin kielen tyydyttävää taitoa. Virassa menestyminen edellyttää erinomaisia johtamisvalmiuksia, kykyä ja näkemyksellisyyttä koko kunnan kehittämiseen, kykyä oman toimialueen strategiseen kehittämiseen, kykyä luoda toimialan toimintaa tukevaa verkostoa sekä hyvät neuvottelu- ja vuorovaikutustaidot. Tehtävän palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät kunnallisen yleisen virkaehto- ja työehtosopimuksen mukaan. Hakija voi esittää palkkatoivomuksensa.

Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 4 §:n mukaan virkasuhteeseen ottaminen edellyttää julkista hakumenettelyä. Hakuaika on vähintään 14 kalenteripäivää siitä, kun ilmoitus on julkaistu kuntalain 108 §:ssä säädetyllä tavalla.

Valintaprosessissa käytetään suorahaku-palveluihin erikoistunutta asiantuntijaorganisaatiota, jonka henkilöstöpalvelut kilpailuttaa. Ilmoitus on tarkoitus julkaista kunnan verkkopalvelujen lisäksi, työvoimahallinnon verkkopalvelussa, LinkedIn-verkkopalvelussa ja muissa erikseen valittavissa kanavissa. 

Petri Juhola toimii vt. kuntakehitysjohtajana määräaikaisena viransijaisena 11.1.2020 alkaen 31.5.2020 saakka tai kunnes uusi kuntakehitysjohtaja on aloittanut virassa. Virkasuhteeseen voidaan ottaa ilman hakumenettelyä, kun kyseessä on sijainen tai kyseessä on avoinna olevaan virkaan ottaminen määräajaksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää 

  • julistaa kuntakehitysjohtajan viran haettavaksi
  • että kelpoisuusvaatimuksena kuntakehitysjohtajan virkaan on soveltuva yliopistossa tai korkeakoulussa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto sekä perehtyneisyys kasvu ja ympäristö -toimialueen asioihin, käytännössä saavutettu johtamiskokemus ja suomen kielen hyvä ja ruotsin kielen tyydyttävä taito. Lisäksi valinnassa arvostetaan erinomaisia johtamisvalmiuksia, kykyä ja näkemyksellisyyttä koko kunnan kehittämiseen, kykyä oman toimialueen strategiseen kehittämiseen, kykyä luoda toimialan toimintaa tukevaa verkostoa sekä hyvät neuvottelu- ja vuorovaikutustaidot.
  • julkaista viran kunnan verkkopalvelujen lisäksi, työvoimahallinnon verkkopalvelussa, LinkedIn-verkkopalvelussa ja muissa erikseen valittavissa kanavissa. Lisäksi hyödynnetään suorahakua.
  • oikeuttaa kansliapäällikön päättämään tarkemmin menettelyistä viran haettavaksi julistamisessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Tiedoksi

henkilöstöpalvelut

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.