Kunnanhallitus, kokous 13.1.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Elinvoimajohtajan virkavaalin vahvistaminen

TUUDno-2019-1656

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Tanja Rontu-Hokkanen, vs. henkilöstöjohtaja, tanja.rontu-hokkanen@tuusula.fi

Perustelut

Valtuusto on perustanut päätöksellään § 88/3.9.2018 elinvoimajohtajan viran. Elinvoimajohtaja johtaa elinvoimapalvelut-yksikköä kasvu- ja ympäristö toimialueella. Elinvoimajohtajaksi kansliapäällikön päätöksellä 12.12.2018 valittu Seppo Pietarinen irtisanoutui ja hänen työsuhteensa päättyi 31.7.2019

Tuusulan kunnan hallintosäännön 3 luvun § 18 mukaisesti palvelualuepäällikkö vastaa palvelualueen toiminnasta ja taloudesta sekä johtaa ja kehittää toimintaa toimialuejohtajan alaisuudessa.

Tuusulan kunnan hallintosäännön 6 luvun 36 §:n mukaan, toimivalta henkilöstöasioissa, kunnanhallitus valitsee palvelualuepäälliköt. Kunnanhallitus päättää hallintosäännön mukaan elinvoimajohtajan viran haettavaksi julistamisesta. Viran kelpoisuusehtona on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä elinkeinoelämän ja maankäytön tuntemus. Tehtävän palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät kunnallisen yleisen virkaehto- ja työehtosopimuksen mukaan. Hakija voi esittää palkkatoivomuksensa.

Tuomo Sipilä toimii vs. elinvoimajohtajana määräaikaisena viransijaisena 1.8.2019 alkaen 31.12.2019 saakka.

Viranhaun käytännönjärjestelyistä vastaa henkilöstöpalvelut. Valintaprosessissa käytetään suorahakupalveluihin erikoistunutta asiantuntijaorganisaatiota, jonka henkilöstöpalvelut on kilpailuttanut.

Ehdotus

Esittelijä

Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • julistaa elinvoimajohtajan viran haettavaksi, siten että se täytetään 1.1.2020 lukien tai sopimuksen mukaan
  • nimetä haastatteluryhmään valtuuston puheenjohtaja Lepojärven, pormestari Lindbergin, apulaispormestari Mäki-Kuhnan, apulaispormestari Salosen sekä kansliapäällikkö Lipastin, kuntakehitysjohtaja Härkösen ja vs. henkilöstöjohtaja Rontu-Hokkasen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

Tanja Rontu-Hokkanen, vs. henkilöstöjohtaja, tanja.rontu-hokkanen@tuusula.fi

Perustelut

Kasvu- ja ympäristö -toimialueella ja elinvoimapalvelut palvelualueella on ollut julkisesti haettavana elinvoimajohtajan virka ajalla 14.10. - 31.10.2019. Tehtävän hakuilmoitus julkaistiin seuraavissa medioissa: Tuusulan kunnan verkkosivu www.tuusula.fi/tyopaikat, www.inhunt.fi sekä Inhuntin LinkedIn -sivuilla. Valintaprosessissa käytettiin suorahaku-palveluihin erikoistunutta asiantuntijaorganisaatiota Inhunt Oy:ta, jonka henkilöstöpalvelut on kilpailuttanut.

Viran kelpoisuusehdoiksi oli määritelty soveltuva korkeakoulututkinto ja kokemus vastaavista tehtävistä. Lisäksi edellytettiin elinkeinoelämän ja maankäytön tuntemusta. Virkaa täytettäessä tulee ottaa huomioon tasa- arvolain säännökset ja kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 12 §:n syrjintäkielto sekä perustuslaissa säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin.

Kriittisiksi menestystekijöiksi rekrytoinnissa määriteltiin:

  1. Laaja-alainen kokemus yritysten ja erilaisten toimijoiden kanssa toimimisesta, lisäksi kokemus elinkeinoasioiden, maankäytön ja aluekehittämisen koordinoinnista eduksi. Ymmärrys julkishallinnon toiminnasta.
  2. Strateginen ja määrätietoinen, hallitsee laajoja kokonaisuuksia  
  3. Hyvät johtamis- ja esimiestaidot sekä ryhmä- ja neuvottelutyötaidot. Vakuuttava muutosjohtaja. 
  4. Myynnillinen, sosiaalisesti taitava, kokenut verkostoituja
  5. Prosessien kehittämisen ja johtamisen osaaja
  6. Hands on -asenne


Hallintosäännön mukaan kunnanhallitus päättää elinvoimajohtajan valinnasta.

Määräaikaan mennessä saapui 11 hakemusta. Hakijoista on laadittu erillinen yhteenveto. Kansliapäällikkö Harri Lipasti, kuntakehitysjohtaja Markö Härkönen, vs. henkilöstöjohtaja Tanja Rontu- Hokkanen sekä pormestari Arto Lindberg, apulaispormestarit Jussi Salonen ja Mika Mäki- Kuhna haastattelivat 12.11, 18.11. ja 19.11.2019.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen ja sen perusteella tehtyjen kunnan käytäntöjen mukaisesti. Tehtävästä maksettava kokonaispalkka on 6464 euroa kuukaudessa. Viran täyttämisessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Hakemusten, haastattelujen ja henkilöarvioinnin perusteella haastatteluryhmä esittää elinvoimajohtajan virkaan valittavaksi kauppatieteiden maisteri Kristiina Salo. Haastatteluryhmän ehdotus on yksimielinen.
 

Ehdotus

Esittelijä

Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • valita elinvoimajohtajan virkaan kauppatieteiden maisteri *****
  • viran hoidosta maksettava kokonaispalkka on 6 464 euroa kuukaudessa
  • että valinnassa noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa
  • todeta, että virkavaali on ehdollinen ja se vahvistetaan, kun valittu on toimittanut todistuksen terveydentilastaan.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tanja Rontu-Hokkanen oli asiantuntijana kokouksessa.

Valmistelija

  • Tanja Rontu-Hokkanen, vs. henkilöstöjohtaja, tanja.rontu-hokkanen@tuusula.fi

Perustelut

Kunnanhallituksen päätöksestä ei ole säädetyssä ajassa tehty oikaisuvaatimusta, joten elinvoimajohtajan virkavaali on saanut lainvoiman.

Kristiina Salo on toimittanut kuntaan hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan ja ilmoittanut ottavansa viran vastaan siten, että virantoimitus toistaiseksi voimassa olevassa virkasuhteessa alkaa 7.1.2020.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • vahvistaa elinvoimajohtajan virkavaalin
  • todeta, että ***** virantoimitus on alkanut 7.1.2020.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Tiedoksi

*****, henkilöstöpalvelut

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.