Tekninen lautakunta, kokous 10.12.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 129 Kirkonkylän koulukampus, ARK-, RAK-, ja LVISA- suunnittelu, hankintapäätös

TUUDno-2019-2374

Valmistelija

  • Riitta Laurila, suunnitteluarkkitehti, riitta.laurila@tuusula.fi

Perustelut

Esittely ja hankinnan kohde

Rakennettava koulu-päiväkoti toteutetaan uuden oppimisympäristön ja varhaiskasvatuksen mukaisena uudisrakennuksena. Koulu rakennetaan n. 450 oppilaalle ja päiväkoti 9-osastoisena (216 laskennallista tilapaikkaa). Hankkeen laajuus on noin 7500 brm2. Hankkeen toiminnalliset ja laadulliset tavoitteet on esitetty hankesuunnitelmassa. Hankkeen tavoitteet täsmennetään suunnittelun alkuvaiheessa suunnitteluryhmän kanssa.

Hankkeen suunnittelumuotona on osina suunnittelu ja alustavana toteutusmuotona on jaettu-urakka. Suunnittelu alkaa tammikuussa 2020 ja tilojen on suunniteltu olevan valmiit käyttöönotettavaksi elokuussa 2022.

Sopimuskauden tavoitteena on alkaa 1.1.2020 ja jatkuu 31.5.2024 saakka.

ARK-, RAK-, ja LVISA- suunnittelusta julkaistiin tarjouspyyntö 28.10.2019 Hilmaan numerolla 2019-021986 ja Euroopan unionin virallisen lehden täydennysosassa (TED) numerolla 2019/S 209-510865.

Hankintamenettely oli avoin menettely. Hankinta oli jaettu osiin, ja tarjoaja sai jättää tarjouksen joko yhteen tai useampaan osaan. Tarjouspyynnössä oli kerrottu, että yhdelle tarjoajalle myönnetään enintään kolme osaa.

Hankinnassa noudatetaan julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annettua lakia (1397/2016). Hankinnan arvo ylittää hankintalain 26 §:ssä ilmoitetun EU-kynnysarvon.


Tarjousten käsittely

Tarjousten avaamisen jälkeen suoritettiin määräajassa saapuneiden tarjousten tarkistus ja arviointi. Tarjousten käsittely ennen vertailua on kolmivaiheinen, ensin avataan saapuneet tarjoukset ja tämän jälkeen tarkistetaan tarjousten tarjouspyynnönmukaisuus ja tarjoajien kelpoisuusehtojen täyttyminen. Tarjouspyynnön vastaiset tarjoukset hylätään ja vaatimukset täyttävät tarjoukset otetaan mukaan tarjousvertailuun.


Tarjousten avaus, tarjouspyynnönmukaisuus ja tarjoajien kelpoisuus.

Tarjouksia saatiin määräaikaan 29.11.2019 klo 12.00 mennessä 24 kappaletta. Tarjoukset avattiin suljetussa tilaisuudessa 29.11.2019 hankintayksikön tiloissa. Määräajan jälkeen ei saapunut tarjouksia.

Avaamisen jälkeen suoritettiin määräajassa saapuneiden tarjousten tarkistus ja arviointi. Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia ja tarjoajat täyttivät Yhteisen eurooppalaisen hankinta-asiakirjan (ESPD) sekä tarjouspyynnössä kohdassa Tarjouspyynnön muut ehdot pyydetyt kelpoisuusehdot.

Tarjoajilla oli mahdollisuus esittää tarjouspyyntöön liittyviä lisäkysymyksiä. Määräaikaan 22.11.2019 klo 12.00 mennessä esitettiin kysymyksiä, joihin vastattiin tarjouspalvelu.fi:n kautta kaikille tarjoajille 13. – 25.11.2019.


Tarjousvertailu

Tarjouspyynnössä oli kerrottu, että hankintaa toteuttamaan valitaan yksi tarjoaja jokaiseen osaan, kuitenkin niin, että yhdelle tarjoajalle myönnetään enintään kolme osaa. Tarjousten vertailuperusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin perusteena paras hinta-laatusuhde. Laatuvertailun perusteet ja arviointikriteerit kerrottiin tarkemmin tarjouspyynnön liitteessä Tarjouspyyntö, valintaperusteet.

Tarjousten vertailut ja pisteytykset sanallisine perusteluineen ovat tämän päätöksen liitteenä.


Osa-alue 1, Pää- ja arkkitehtisuunnittelu:

Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy,

kokonaispisteet 86,06 pistettä

 

Osa-alue 2, Rakennesuunnittelu:

Insinööritoimisto Kimmo Kaitila Oy,

kokonaispisteet 92,33 pistettä

 

Osa-alue 3, LVIA-suunnittelu:

Sweco Talotekniikka Oy,

kokonaispisteet 89,96 pistettä

 

Osa-alue 4, Sähkösuunnittelu:

Rejlers Finland Oy

kokonaispisteet 84,63 pistettä

 

Hankintapäätös

Hankintapäätöksen tiedoksianto ei merkitse sopimuksen syntymistä. Valittujen tarjoajien kanssa tehdään erillinen kirjallinen hankintasopimus, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman. Sopimus voidaan solmia aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut päätöksen valitusosoituksineen tiedoksi.


Toimivalta

Tuusulan kunnanvaltuuston 10.12.2018 § 150 hyväksymän hallintosäännön toimivaltasäännösten mukaan lautakunta päättää hankinnoista, joiden arvo on vähintään 200.000 euroa.


Tarjouspyyntöasiakirjat ja tarjoukset ovat nähtävänä kokouksessa pyydettäessä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Ritva Lappalainen, projektijohtaja, ritva.lappalainen@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • valita tarjouskilpailussa kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneet tarjoajat toteuttamaan hankinta
    • Osa-alue 1, Pää- ja arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy
    • Osa-alue 2, Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Kimmo Kaitila Oy
    • Osa-alue 3, LVIA-suunnittelu: Sweco Talotekniikka Oy
    • Osa-alue 4, Sähkösuunnittelu: Rejlers Finland Oy
       
  • oikeuttaa tilapalvelupäällikkö Ritva Lappalaisen allekirjoittamaan hankintasopimuksen sekä mahdollisen väliaikaisen hankintasopimuksen, mikäli hankintapäätöksestä valitetaan markkinaoikeuteen
     
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

tarjoajat, pormestari, kuntakehitysjohtaja, sivistysjohtaja, Riitta Laurila, Esa Koskinen, Jouko Rautiainen, Raimo Kotilainen, Hannamari Halinen, Tiina Simons, Markus Torvinen, Inkeri Kontiola