Ikäihmisten neuvosto, kokous 28.10.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 61 Tuusinfon palvelupiste Jokelaan ja Kellokoskelle, aloite, ikne 28.10.2019

TUUDno-2019-2123

Valmistelija

  • Marjo-Kaisa Konttinen, osallistuuskoordinaattori, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunnan keskitetty asiakaspalvelu TuusInfo palvelee kuntalaisia, matkailijoita, yrityksiä ja yhteisöjä sekä kunnan työntekijöitä. Keskitetyllä asiakaspalvelulla kunta haluaa parantaa kuntalaisille tarjottavia palveluita. Tavoitteena on tehdä tuusulalaisten arjesta sujuvampaa tuomalla eri palveluita tarjolle yhdelle luukulle. Alkuvaiheessa asiakaspalvelupisteestä saa palvelua HSL-asioihin ja -lippuihin liittyen sekä neuvontaa kunnan palveluihin.

Jokelan Eläkkeensaajat ry ja Kellokosken Eläkeläiset ry esittävät, että Tuusinfon toiminta ulotettaisiin myös Jokelaan ja Kellokoskelle kuntalaisten tasapuoliseksi palvelemiseksi.  Näin turvattaisiin yhdenmukaiset palvelut myös kunnan pohjoisosiin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marjo-Kaisa Konttinen, osallistuuskoordinaattori, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Ikäihmisten neuvosto päättää

  • tukea Jokelan Eläkkeensaajat ry:n ja Kellokosken Eläkeläiset ry:n laatimaa aloitetta.

Päätös

Ikäihmisten neuvosto päätti

  • laatia oman aloitteen Tuusinfon toiminnan ulottamisesta Kellokosken ja Jokelan alueille.

 

Aloite Tuusinfon palvelupisteen saamiseksi Jokelaan ja Kellokoskelle 

Tuusulan kunnan keskitetyn asiakaspalvelun Tuusinfon tarkoitus on palvella kuntalaisia, matkailijoita, yrityksiä ja yhteisöjä sekä kunnan työntekijöitä. Keskitetyllä asiakaspalvelulla kunta kertoo haluavansa parantaa kuntalaisille tarjottavia palveluita. Tavoitteena on tehdä tuusulalaisten arjesta sujuvampaa tuomalla palveluita tarjolle yhdelle luukulle. Asiakaspalvelupisteestä saa palvelua mm. HSL-asioihin ja –lippuihin liittyen sekä neuvontaa kunnan palveluihin liittyen. Tuusinfo toimii kuitenkin vain pääkirjaston yhteydessä Hyrylässä ja on avoinna viitenä päivänä viikossa. 

Tuusulan ikäihmisten neuvosto esittää, että Tuusinfon toiminta ulotettaisiin myös Jokelaan ja Kellokoskelle kuntalaisten tasapuoliseksi palvelemiseksi. Sopivina paikkoina olisi Hyrylän tapaan Jokelan ja Kellokosken kirjastot. Näin turvattaisiin yhdenmukaiset palvelut myös kunnan pohjoisosiin. 


Hyrylässä 28.10.2019

Tuusulan ikäihmisten neuvosto