Ikäihmisten neuvosto, kokous 28.10.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 59 Ikäihmisten toiminta v. 2020, ikne 28.10.2019

TUUDno-2019-2110

Valmistelija

  • Marjo-Kaisa Konttinen, osallistuuskoordinaattori, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan ikäihmisten neuvosto on kunnanhallituksen nimeämä kunnan ja sen alueella toimivien eläkeläis- ja vanhustyöjärjestöjen yhteistyöelin, joka vaikuttaa ikäihmisten kuntalaisten elinoloja ja hyvinvointia koskevaan palveluiden ja toimintojen suunnitteluun, kehittämiseen ja toteuttamiseen kunnan alueella. Ikäihmisten neuvosto on puolueeton ja riippumatona eikä aja yksittäisen eläkeläisjärjestön asioita. Ikäihmisten neuvoston toimintaan varataan vuosittain määräraha kunnan talousarviossa. Kunnanhallitus on nimennyt ikäihmisten neuvoston toimikaudeksi 1.6.2019-31.5.2021. 

Kunnan tavoitteena on kehittää kunnassa toimivien neuvostojen toimintaa vuoden 2019 aikana. Tarkoituksena on ottaa neuvostoja mukaan varhaisemmassa vaiheessa asioiden valmistelua ja lisätä neuvostojen toiminnan vaikuttavuutta. Kunnanhallitus päätti 3.6.2019 edellyttää, että neuvostojen osallisuus varmistetaan valmistelussa olevissa keskeisissä asioissa ja lausuntoja annettaessa. 

Tuusulassa toimivat neuvostot pitivät yhteiskokouksen 26.9., jossa mietittiin neuvostojen toiminnan kehittämistä ja vaikuttavuuden lisäämistä. Ikäihmisten neuvosto käynnisti toimintasuunnitelman laadinnan edellisessä kokouksessaan 30.9.2019. 
 

Ehdotus

Ikäihmisten neuvosto päättää

  • hyväksyä toimintasuunnitelman vuodelle 2020 liitten mukaisena
  • osallistumisesta ja jäsenten nimeämisen Tuusulan kunnan liikennekasvatustyöryhmään ja Keusoten organisoimaan kuljetuspalvelut-työryhmään. 

Päätös

Ikäihmisten neuvosto päätti 

  • hyväksyä toimintasuunnitelman esityksen mukaisesti vuosille 2019-2021
  • ettei liikennekasvatustyöryhmään nimetä neuvostosta jäsentä
  • nimetä kuljetuspalvelut -työryhmään Anneli Koivusen.

Tiedoksi

Keski-Uudenman Sote-kuntayhtymä