Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 22.10.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 106 Koulujen lukuvuosisuunnitelmat 2019-2020

TUUDno-2019-2037

Valmistelija

  • Markus Torvinen, opetuspäällikkö, markus.torvinen@tuusula.fi
  • Katja Elo, oppimisen koordinaattori, katja.elo@tuusula.fi

Perustelut

Perusopetusasetuksen 9 §:n mukaan opetuksen järjestäjän tulee laatia lukuvuosittain opetussuunnitelmaan perustuva suunnitelma (jäljempänä lukuvuosisuunnitelma), jossa määrätään seuraavista asioista:
1. opetuksen yleinen järjestäminen
2. opetustunnit
3. opetuksen yhteydessä järjestettävä muu toiminta
4. työajat
5. koulun ulkopuolella annettava opetus
6. muut tarpeelliset opetuksen järjestämiseen liittyvät asiat.

Lukion osalta säädökset ovat lukioasetuksen 3 §:n mukaan koulutuksen järjestäjän tulee laatia vuosittain opetussuunnitelmaan perustuva suunnitelma (jäljempänä lukuvuosisuunnitelma) jossa määrätään seuraavista asioista:
1. opetuksen yleinen järjestäminen
2. opetustunnit
3. opetuksen yhteydessä järjestettävä muu toiminta
4. työajat
5. koulutuksen järjestäjän yhteistyöstä muiden koulutuksen järjestäjien kanssa, koulutuksen hankkimisesta muulta koulutuksen järjestäjältä sekä muulta yhteisöltä tai säätiöltä
6. itsenäisestä opiskelusta
7. muut tarpeelliset opetuksen järjestämiseen liittyvät asiat.

Kaikkien koulujen yhteinen teema lukuvuonna 2019-2020 on hyvinvointi. Muita kasvatuksen ja opetuksen kehittämissuunnitelmasta nostettuja painotuksia ovat mm.

  • Laaja-alainen osaaminen
  • Yhteis- ja samanaikaisopettajuus
  • Oppimisympäristöt
  • Joustavat ja sujuvat yhteistyökäytänteet
  • Henkilökohtaisen osaamisen kehittäminen ja jakaminen
  • Positiivinen oppimiskokemus ja minäkokemus
  • Yhteisöllisyys ja sosiaaliset taidot
  • Johtaminen
     

1.5.2019 voimaantulleen sivistyksen toimialueen toimintasäännön mukaan sivistysjohtaja hyväksyy koulujen lukuvuosisuunnitelmat.

Koulujen lukuvuosisuunnitelmien kooste ja keskeiset kehittämiskohteet ovat liitteenä. Sivistysjohtajan päätös sekä liitteinä olevat lukuvuosisuunnitelmat toimitetaan tiedoksi lautakunnalle ennen kokousta.

 

TUNTIRESURSSIT

Kasvatus- ja koulutuslautakunta on 19.3.2013 § 14 hyväksynyt perusopetuksen tuntiresurssien myöntämisperiaatteet ja 24.3.2010 § 23 lukion tuntiresurssien myöntämisperiaatteet. Tuntiresurssiesitykset lukuvuodeksi 2019-2020 on valmisteltu lautakunnan hyväksymien myöntämisperiaatteiden mukaisesti.

Sivistysjohtajan päätökset vuosiluokkien 1-6 ja 7-9, lukion sekä koulunkäynninohjaajien tuntiresursseista lukuvuodelle 2019-2020 ovat liitteenä.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää merkitä tiedoksi koosteen koulujen lukuvuosisuunnitelmista, keskeiset kehittämiskohteet lukuvuodelle 2019-2020 tiedoksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.