Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, kokous 22.5.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 53 Osavuosikatsaus I 2019, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

TUUDno-2019-1102

Valmistelija

  • Ulla Kinnunen, kulttuuri- ja museotoimenjohtaja, ulla.kinnunen@tuusula.fi
  • Risto Kanerva, vapaa-aikapalveluiden päällikkö, risto.kanerva@tuusula.fi
  • Terttu Turnbull-Smith, talouspäällikkö, terttu.turnbull-smith@tuusula.fi

Perustelut

Perustelut

Taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutumisesta raportoidaan toimielimille tammi-huhtikuulta ja tammi-elokuulta osavuosikatsauksissa sekä koko vuodelta tilinpäätöksessä.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan alaisten palvelualueiden ja palveluyksikköjen käyttösuunnitelmien seurantaraportti, talousarvion, henkilöstöindikaattorien ja investointien toteutuminen sekä strategisten tavoitteiden ja indikaattorien toteutuminen tammi-huhtikuulta ovat liitteenä.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluissa on otettu käyttöön kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden kehittämissuunnitelma, jotka hyväksyttiin vuoden 2018 lopussa.

Alkuvuonna 2019 on laadittu Halosenniemen kehittämissuunnitelma, Urheilukeskuksen kehittämissuunnitelma ja BMX-rataselvitys. Hyrylän kirjastoon valmistui peli- ja satuhuone. Jokelan monitoimitaloon on laadittu suunnitelmat rakennuksen toiminnallisiin muutoksiin, jotka toteutetaan kesän 2019 aikana. IT-museon invertointeja on aloitettu.

Kulttuuri- ja museopalveluiden sekä vapaa-aikapalveluiden henkilökuntaa siirtyi Tuuskodon tiloihin vuoden kevään aikana. 

Skidiviikot järjestettiin maaliskuussa 2019. Kulttuuritoimessa on valmistauduttu elokuussa 2019 pidettäviin Kotiseutupäiviin ja aloitettu suunnittelu asuntomessuja varten. Koulunuorisotyön malli on valmisteltu kevään 2019 aikana ja malli otetaan käyttöön syksyllä 2019.

Kulttuuriavustuksia jaettiin 75 000 euroa ja tehtiin yhteistyösopimukset Tuusulan Taiteiden yö Ry:n ja Montturock Ry:n kanssa.

Toimialueella on edistetty uuden perhekeskusmallin kehittämistä, osallistuvan budjetoinnin toteuttamista, HYTE-työn kehittämistä sekä Thinking portfolio -kehittämissalkun käyttöönottoa. Sivistystoimessa on käynnistetty kunnan kansainvälistymissuunnitelman laadinta.

Osavuosikatsauksen yhteydessä esitetään määrärahalisäys liikuntapaikkojen vuokriin 20 000 euroa.

Talousarvion investointiosaan esitetään taidehankintaa 25 000 euron määrärahaa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää

  • päättää merkitä osavuosikatsauksen tiedoksi
  • esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle
    • että liikuntapaikkojen vuokriin myönnetään määrärahaa 20 000 euroa
    • että taidehankintaan myönnetään määrärahaa 25 000 euroa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.