Kuntakehityslautakunta, kokous 14.2.2024

§ 13 Sisäisen valvonnan ja riskien hallinnan suunnitelma 2024, kuntakehityslautakunta

TUUDno-2024-175

Valmistelija

  • Jyri Olkkonen, projektitoimiston päällikkö, jyri.olkkonen@tuusula.fi
  • Kai Lange, tilapalvelupäällikkö, kai.lange@tuusula.fi
  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi
  • Anne Olkkola, kaavoituspäällikkö, anne.olkkola@tuusula.fi
  • Kristiina Salo, elinvoimajohtaja, kristiina.salo@tuusula.fi
  • Päivi Hämäläinen, maankäyttöpäällikkö, paivi.hamalainen@tuusula.fi
  • Johanna Aho, johtava rakennustarkastaja, johanna.aho@tuusula.fi
  • Ada Pentinmikko, kehittämispäällikkö, ada.pentinmikko@tuusula.fi

Perustelut

Riskiarvio päivitetään ja riskien hallintatoimenpiteet määritellään vuosittain osana talousarviovalmistelua. Syksyllä 2023 valmistui kuntatasoinen riskikuvaaja ja tunnistettujen riskien hallintatoimenpiteet vuodelle 2024. Taustatietona käytettiin toimialueiden vuositavoitevalmistelussa tunnistamia riskejä. Kunnan riskikuvaaja muodostettiin kuntatasoisesti merkittävistä riskeistä. Kunnan riskienhallintatoimet nimettiin ja hallintatoimille tunnistettiin organisaation vastuutoimialueet.

Toimialueet on ohjeistettu tuottamaan vuosikohtainen sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan suunnitelma, jolle kunnassa on valmis asiakirjapohja. Toimialuetasolla määritellään toimintaan, sisäiseen valvontaan ja riskienhallinnan johtamiseen liittyvä tila ja toimeenpanon suunnitelma. Suunnitelmat käsitellään toimialueiden lautakunnissa.

Kasvu ja ympäristön johtoryhmä on valmistellut suunnitelman ja asiaa on käsitelty toimialueen johtoryhmässä 16.8.2023, 25.10.2023, 13.12.2023 ja 17.1.2024. Kuntatasoisten riskien lisäksi toimialue on tunnistanut toimialuekohtaisia merkittäviä riskejä. 

Kunnanhallitus on kokouksessaan 27.4.2020 § 168 päättänyt hyväksyä Sisäinen valvonta ja kokonaisvaltainen riskienhallinta Tuusulan kunnassa-ohjeen. Ohjeen kohdan 3.4.1. mukaan sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan suunnitelma laaditaan toimialuekohtaisesti. Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan suunnitelma päivitetään vuosittain talousarvion laatimisen yhteydessä.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Hämäläinen, maankäyttöpäällikkö, paivi.hamalainen@tuusula.fi

Kuntakehityslautakunta päättää

  • hyväksyä kasvun ja ympäristön toimialueen sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan suunnitelman vuodelle 2024.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

valmistelijat

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.