Tekninen lautakunta, kokous 21.8.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 71 Leskenlehdentien katusuunnitelmaehdotuksen hyväksyminen

TUUDno-2018-914

Valmistelija

  • Suvi Honkanen, suunnitteluinsinööri, suvi.honkanen@tuusula.fi

Perustelut

Asiaselostus

Leskenlehdentien katusuunnitelmaehdotus, piir.no 2012/1-2 on ollut yleisesti nähtävillä 7.6. - 20.6.2018.

Katusuunnitelmaehdotus koskee Leskenlehdentien kadun rakentamista. Katu sijoittuu Etelä-Tuusulaan, Ristikiven työpaikka-alueelle. Kadun sijainti perustuu vuoden 1990 ”Ristikiventien ympäristön rakennuskaavan muutos ja laajennus ( kaava nro3151)” kaavaan, mutta kadun rakentamiselle ei ole ollut tarvetta ennen tätä suunnitelmaa. Nyt kadun varteen sijoittuville kiinteistöille on tulossa rakentamista, jonka myötä katuyhteys ja siihen sisältyvä vesihuolto tulee rakentaa.

Katusuunnitelmaehdotuksesta on nähtävillä olon aikana jätetty 2 muistutusta.
 

1. muistutus .18.6.2018 Edvard Väihkösen kuolinpesä (tiivistelmä):

Suunnitelmien taustalla käytetty puutteellista kaavakarttaa ja kaavaa tulisi muuttaa.

Vastine:

Muistutuksessa virheellisinä esitetyt asiat perustuvat epävirallisiin kaavapiirroksiin. Suunnitelmien taustalla on käytetty ajantasalla olevaa kaavamateriaalia. Kaavamuutosasiat eivät liity nähtävillä olleeseen katusuunnitelmaehdotukseen.

 

2. muistutus 19.6.2018 KKOY Hyrylän teollisuuspiha (tiivistelmä):

Uusi tielinjaus aiheuttaa suurta haittaa Misoran liiketoiminnalle, työkoneet eivät pääse ajamaan tontin pohjoisosassa olevan hallin ympäri. Hallin päädyssä on vakituinen asunto, liian lähellä kulkeva tie aiheuttaa myös kohtuutonta meluhaittaa. Tielinjausta on siirrettävä 10 metriä pohjoisemmaksi, nykyisen tiepohjan kohdalle.

Vastine:

Kaavan mukaan Misoran hallin pohjoispuolella on istutettava puurivi, eli kaavan mukaan ko. kohtaa ei tulisi olla ajoneuvoliikennettä. 

Leskenlehdentie on suunniteltu kaavan mukaiselle katualueelle, ajorata on sijoitettu keskelle katualuetta. Katua ei ole mahdollista siirtää 10 metriä pohjoisemmaksi. Katualueen leveys on noin 16 metriä ja ajoradan leveys 7 metriä. Toisin sanoen kadun ajorata tulisi kiinni pohjoispuolen tonttiin eivätkä ojat yms. rakenteet mahtuisi katualueelle. Lisäksi tilaa vie myös kadulle rakennettava vesihuolto, joka on suunnitelmassa sijoitettu kadun eteläpuolelle, ajoradan ulkopuolelle.

Rakennettava katu on pituudeltaan noin 140 metriä ja kadun päähän tulee luultavasti 3 uutta kiinteistöä. Melumääriä ei ole arvioitu, mutta tonttimäärän perusteella liikennemäärät vaikuttaisivat vähäisiltä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää 

  • hyväksyä Leskenlehdentien katusuunnitelmaehdotuksen, piir.no 2012/1-12.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Muistutuksen tekijät, kiinteistöjen omistajat ja haltijat, Matti Karppi, Suvi Honkanen, Jyrki Sjöblom, Marja Jokinen