Kunnanhallitus, kokous 14.1.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Maankäyttöinsinöörin viran perustaminen

TUUDno-2019-38

Valmistelija

  • Päivi Hämäläinen, maankäyttöpäällikkö, paivi.hamalainen@tuusula.fi

Perustelut

Maankäyttöinsinööri Taru Hiirosen nykyinen tehtävä on työsuhteinen toimi. Koska hänellä on kunnan kiinteistöinsinöörinä toimimiseksi vaadittava koulutus, on tarkoituksenmukaista muuttaa nykyinen työsuhde virkasuhteeksi. Maankäyttöinsinööri voisi siten tarvittaessa hoitaa kiinteistönmuodostamislain, kiinteistörekisterilain sekä maankäyttö- ja rakennuslain mukaisia kiinteistöinsinöörin tehtäviä ja toimia kiinteistörekisterilain mukaisena kiinteistörekisterinpitäjänä.

Kiinteistöinsinöörin tehtävien kelpoisuusehtona on teknillisen korkeakoulun maanmittausosastolla suoritettu tehtävään soveltuva diplomi-insinöörin tutkinto tai sitä vastaava aikaisempi tutkinto (Laki kunnan kiinteistöinsinööristä 557/1995). Kunnassa, joka huolehtii kiinteistörekisterin pitämisestä, tulee olla kiinteistöinsinööri, joka hoitaa lakisääteisiä tehtäviä, kuten toimitusinsinöörin tehtäviä, pitää kiinteistörekisteriä, hyväksyy tonttijaot sekä valvoo kaavoitus- ja rakennusvalvontamittauksia (kiinteistönmuodostamislaki 5 §, kiinteistörekisterilaki 5 §, maankäyttö- ja rakennusasetus 37 § ja 75 §, kaavoitusmittausasetus 7 §).

Nykyisiin maankäyttöinsinöörin tehtäviin olisi mahdollisuus lisätä kiinteistöinsinöörin lakisääteiset tehtävät. Kiinteistöinsinööri käyttää julkista valtaa, jonka vuoksi tehtäviä on hoidettava virkasuhteessa.

Työsuhteen muuttaminen viraksi ei aiheuta henkilöstö- eikä taloudellisia vaikutuksia.

Hallintosäännön mukaan valtuusto päättää virkojen perustamisesta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

  • perustaa maankäyttöinsinöörin viran 1.3.2019 lähtien
  • määritellä kelpoisuusehdoiksi teknillisen korkeakoulun maanmittausosastolla suoritettu tehtävään soveltuva diplomi-insinöörin tutkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto (esim. maanmittausalan DI, YAMK tai AMK).

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.