Kunnanhallitus, kokous 14.1.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Yritystonttien hinnoittelu Jokelassa ja Kellokoskella

TUUDno-2019-35

Valmistelija

  • Tuija Palkki, maankäyttöinsinööri, tuija.palkki@tuusula.fi
  • Päivi Hämäläinen, maankäyttöpäällikkö, paivi.hamalainen@tuusula.fi

Perustelut

Kuntalain kokonaisuudistuksen seurauksena lakiin lisättiin säännös kunnan myymien tai vuokraamien kiinteistöjen hinnoittelun markkinaehtoisuuden määrittelyyn, kun luovutuksensaajana tai vuokraoikeuden haltijana on kilpailutilanteessa markkinoilla toimiva yritys. Kuntalain 130 § velvoittaa kunnan käyttämään yritystonttien hinnoittelussa puolueettoman arvioijan arvioimaa markkinaperusteista hintaa tai luovuttamaan tontit avoimella tarjouskilpailulla, jotta voidaan varmistaa, että kiinteistön luovutus on markkinaehtoinen ja siihen ei sisälly kiellettyä valtiontukea.

Valtuuston 10.12.2018 § 150 hyväksymän hallintosäännön mukaan toimivalta tontin tai asemakaavaan soveltuvan rakennuspaikan luovuttamisesta valtuuston hyväksymin hinnoin ja ehdoin on 200.000 € saakka maankäyttöpäälliköllä ja yli 200.000 € kuntakehitysjohtajalla.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

  • oikeuttaa maankäyttöpäällikön ja kuntakehitysjohtajan toimivaltansa rajojen mukaisesti luovuttamaan yritys-, liike-, toimitila-, toimisto-, teollisuus-, keskustatoimintojen korttelialueen-, yhdyskuntateknisen huollon ja palvelutuotantoon tarkoitetut tontit Jokelassa ja Kellokoskella ulkopuolisen hinta-arvioitsijan määrittämällä markkinahinnalla tai asettamalla tontit avoimeen tarjouskilpailuun asettamalla pohjahinnaksi vähintään ulkopuolisen arvioitsijan määrittämän vaihteluvälin mukaisen hinnan.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.