Kunnanhallitus, kokous 26.11.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 423 Kiinteistö Oy Hyrylän Portti, tontinosan myynti, 858-895-2-2 (M), Hyrylä

TUUDno-2018-84

Valmistelija

  • Timo Mattila, maankäyttöneuvottelija, timo.mattila@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunta on neuvotellut tontinosan myymisestä Kiinteistö Oy Hyrylän Portille. Tontinosa on osa sitovan tonttijaon mukaista kaavatonttia, jonka ostaja jo muutoin kokonaan omistaa ja joka on vain ostajan hyödynnettävissä. Ostajalla olisi myös kiinteistönmuodostamislain (1999/322, 62 §) mukainen oikeus lunastaa tontinosa.

Tontinosa sijoittuu lainvoimaisen eteläisen kauppakeskuksen asemakaavan (kaavanumero 3378) liikerakennusten korttelialueelle, jolle saa sijoittaa vähittäiskaupan suuryksikön (KM-3). Tontinosa muodostaa maanalaisiin pysäköintitiloihin johtavan ajoluiskan (ma-ajo-2).

Tontinosalla on pinta-alaa noin 1 425 m2 ja rakennusoikeutta noin 443 k-m². Tontinosan sijainti ja ulottuvuus on merkitty kauppakirjaluonnoksen liitteenä olevaan liitekarttaan.

Tontinosan markkina-arvon määrittämiseksi Tuusulan kunta tilasi kaksi ulkopuolista auktorisoidun kiinteistöarvioijan (AKA) kiinteistöarviota. AKA-kiinteistöarvioihin perustuen tontinosan myyntihinnaksi esitetään 300 €/k-m² eli 132.900 euroa.

Kaupan kohteella ei ole kunnanvaltuuston aiemmin vahvistamaa hintapäätöstä, mikä on hallintosäännön mukaisesti edellytyksenä tonttien tai tontinosien luovutukselle. Tästä syystä päätös kaupasta tuodaan valtuuston päätettäväksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

  • että Tuusulan kunta myy Kiinteistö Oy Hyrylän Portille (1007049-1) 132.900 euron kauppahinnalla ja muutoin liitteenä olevan kauppakirjaluonnoksen mukaisin ehdoin noin 1 425 m²:n suuruisen määräalan kiinteistöstä 858-895-2-2. Määräala sijoittuu lainvoimaisen eteläisen kauppakeskuksen asemakaavan (kaavanumero 3378) liikerakennusten korttelialueelle, jolle saa sijoittaa vähittäiskaupan suuryksikön (KM-3). Määräala muodostaa maanalaisiin pysäköintitiloihin johtavan ajoluiskan (ma-ajo-2). Määräalalla on asemakaavan mukaista rakennusoikeutta noin 443 k-m2. Määräalan sijainti ja ulottuvuus on merkitty kauppakirjaluonnoksen liitteenä olevaan liitekarttaan.
  • oikeuttaa kauppakirjan allekirjoittajien tarvittaessa tekemään kauppakirjaan pieniä/teknisluonteisia tarkistuksia ja allekirjoituksillaan hyväksymään lopullisen kauppakirjan.
  • että kauppakirja tulee allekirjoittaa viimeistään 29.3.2019 mennessä edellyttäen, että päätös on saanut lainvoiman. Jos kauppakirjaa ei ole tähän mennessä allekirjoitettu, tämä päätös raukeaa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.