Kunnanhallitus, kokous 16.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 449 Virkojen perustaminen vuonna 2021

TUUDno-2020-2649

Valmistelija

  • Juha Tynjä

Perustelut

Vuoden 2021 talousarvioesityksen henkilöstösuunnitelma sisältää esitykset uusien virkojen perustamisesta. Hallintosäännön mukaan valtuusto päättää virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta.

Pormestari, kansliapäällikkö ja kunnan johtoryhmä ovat käsitelleet henkilöstösuunnitelmaa kokouksissaan. Talousarvioesitystä on käsitelty laajennetussa johtoryhmässä ja valtuustoseminaarissa sekä yhteistyökomiteassa. Pormestari on tehnyt esityksensä kunnanhallitukselle henkilöstösuunnitelmaksi vuonna 2021.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, valtuuston puheenjohtaja, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

  • että seuraavat uudet määräaikaiset virat perustetaan Tuusulan kuntaan vuonna 2021.

Kuntatoimiala
Keski-Uudenmaan ympäristökeskus/eläinlääkintähuolto

Eläinlääkäri ajalle 1.1.2021-31.12.2022, palkkahinnoittelu L5EL5000

Kelpoisuusehdot: Suomessa laillistetun eläinlääkärin pätevyys sekä Euroopan unioniin tai Euroopan talousalueeseen kuuluvien valtioiden kansalaisilta, jotka ovat hankkineet eläinlääkärin pätevyyden jossakin muussa edellä mainittuihin alueisiin kuuluvassa valtiossa kuin Suomessa, vaadittava lisäkoulutus.
Perustelut: Eläinlääkintähuollon palveluyksikköön perustetaan työjärjestelyllisistä syistä yksi uusi osa-aikainen (40 %) eläinlääkärin virka vuoden 2022 loppuun saakka. Virka osoitetaan kunnallisen eläinlääkintähuollon lakisääteiseen päivystykseen. Osa-aikaisen viran kustannusvaikutus vuoden 2021 talousarvioon on noin 25 000 euroa. Viran määräaikaisuus tarkistetaan vuoden 2022 aikana. Arvioinnissa otetaan huomioon maa- ja metsätalousministeriön eläinlääkäripalveluja koskevien säännösten uudistamista selvittävän työryhmän (12.3.2020– 30.9.2021) sekä ympäristökeskuksen oman eläinlääkintähuollon yhteisvastaanottoa koskevan selvityksen tulokset.

• että seuraavat määräaikaiset virat vakinaistetaan Tuusulan kuntaan vuonna 2021

Kuntatoimiala
Keski-Uudenmaan ympäristökeskus/ympäristönsuojelu

Ympäristösuunnittelija 1.1.2021 alkaen, palkkahinnoittelu TS II
Kelpoisuusehdot: Virkaan soveltuva korkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus vesienhoidon suunnittelu- ja hanketehtävistä. Tehtävä edellyttää hyviä viestintä-ja vuorovaikutustaitoja sekä tiedon hankintaan, analysointiin ja kriittiseen arviointiin liittyviä taitoja. Tutkimuskokemus katsotaan eduksi.
Perustelut: Tavoitteena on Keski-Uudenmaan vesistöjen hyvä tila erityisesti Tuusulanjärvellä, Valkjärvellä ja Kilpijärvellä. Hyvän tilan saavuttamiseksi tarvitaan etenkin maatalouden toimenpiteisiin kohdistuvaa valuma-aluekunnostusta. Seutukunnalla aloitettua vesiensuojeluyhteistyötä viljelijöiden ja kuntien välillä laajennetaan ja syvennetään soveltamalla uusimpia maanviljely- ja vesiensuojelutekniikoita. Vesiensuojelun lisäksi valuma-alueiden vesienhoitotoimet edistävät ilmastomuutoksen hillintää. Merkittävä osa viran kustannuksista pyritään kattamaan haettavalla hankerahoituksella. Vuonna 2021 rahoitusta haetaan ympäristöministeriön rahoittaman Tuusulanjärven KUITU-hankkeen kautta.

Sivistys
Kasvu ja oppiminen/opetus

Päätoiminen tuntiopettaja (englanti) 1.8.2021 alkaen, palkkahinnoittelu OVTES 40304005

Kelpoisuusehdot: aineenopettajan kelpoisuus

Perustelut: Vakiintunut oppilasmäärän lisääntyminen yläkoulussa Mäntsälä-sopimuksen myötä. Tehtävässä on ollut päätoiminen tuntiopettaja jo kaksi vuotta.

 

Päätoiminen tuntiopettaja (liikunta ja terveystieto) 1.8.2021 alkaen, palkkahinnoittelu OVTES 40304005

Kelpoisuusehdot: aineenopettajan kelpoisuus

Perustelut: Vakiintunut oppilasmäärän lisääntyminen yläkoulussa Mäntsälä-sopimuksen myötä. Tehtävässä on ollut päätoiminen tuntiopettaja jo kaksi vuotta.

 

Päätoiminen tuntiopettaja (matemaattiset aineet) 1.8.2021 alkaen, palkkahinnoittelu OVTES 40304005

Kelpoisuusehdot: aineenopettajan kelpoisuus

Perustelut: Vakiintunut oppilasmäärän lisääntyminen yläkoulussa Mäntsälä-sopimuksen myötä. Tehtävässä on ollut päätoiminen tuntiopettaja jo kaksi vuotta.

 

Päätoiminen tuntiopettaja (oman äidinkielen opettaja/viro ja venäjä) 1.8.2021 alkaen, palkkahinnoittelu OVTES 40304005

Kelpoisuusehdot: opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 mukainen kelpoisuus.

Perustelut: Viron ja venäjän kielisten oppilaiden määrä on noussut ja oman äidinkielen opettamisen määrä kyseisissä kielissä lisääntynyt.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.