Konsernijaosto, kokous 30.9.2024

§ 43 LISÄPYKÄLÄ: Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy lupa tontin ja suunnitelmien myyntiin,  omistajan ennakkokäsityksen antaminen (lisäpykälä)

TUUDno-2024-1890

Valmistelija

  • Kari Ora, talousjohtaja, kari.ora@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy on ostanut lohkotun tontin Tuusulan kunnalta 858-11-2217-3 ajankohdassa 24.4.2023. Tontti on 858-2217-1 kantakiinteistö. Kunnanhallitus on 4.6.2018 §70 päättänyt myydä tontin 858-2217-1-M501, Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:lle minkä tontista ja mainitusta määräalasta uusi tontti on muodostettu.

Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy on saanut ARA:lta kielteiseen päätökseen korkotukilainasta. Tästä johtuen yhtiön hallitus päätti kokouksessaan 14.8.2024 hakea konserniohjeen mukaisesti ennakkokäsityksen omistajalta tontin myymisestä suunnitelmineen (esim. julkinen huutokauppa). Suunnitelmat on laadittu kahdeksan asunnon rivitalojen rakentamiselle, joiden huoneistoala on yhteensä 488 neliötä.

Koska kyseessä oleva kohde on melko pieni, nousivat sen rakennuskustannukset samoiksi kuin vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat. Ara:n peruste oli sama ja saadun linjauksen mukaisesti yhtiö ei halua alkaa toimimaan ns. vapailla markkinoilla, vaan toimii strategiansa mukaisesti kohtuuhintaisen asumisen segmentissä. Kyseessä oleva kohde soveltuisi hyvin esimerkiksi rakennusliikkeelle, joka tekisi kiinteistön omalla työvoimalla ja hankintakanavilla.
 
Edellä esitetyillä perusteilla yhtiö hakee omistajalta lupaa myydä tontti suunnitelmineen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Ora, talousjohtaja, kari.ora@tuusula.fi

Konsernijaos päättää, että

  • tontin myynnille suunnitelmineen ei ole estettä.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Esteellisyys

  • Arto Lindberg, Kari Friman

Kokouskäsittely

Jäsenet Arto Lindberg ja Kari Friman ilmoittivat olevansa hallintolain 28.1 pykälän kohdan 5 mukaisesti esteellisiä (yhteisöjäävi) ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.