Kunnanhallitus, kokous 12.8.2024
Valmistelija
-
Reijo Siltala, kansliapäällikkö, reijo.siltala@tuusula.fi
-
Niina Puikkonen, vs. hallintojohtaja, niina.puikkonen@tuusula.fi
Perustelut
Järvenpään kaupunki pyytää työllisyysalueen jäsenkuntia ehdottamaan johtokuntaan nimettävät jäsenet (2 henkilöä per kunta) ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Lisäksi pyydämme Hyvinkään kaupunkia ehdottamaan henkilöä puheenjohtajaksi.
Ensimmäinen toimikausi alkaa 1.12.2024 ja kestää siihen saakka kunnes 2025 kuntavaalien jälkeen Järvenpään kaupunginvaltuusto on valinnut jäsenet toimielimeen uudelle toimikaudelle. Kuitenkin puheenjohtajiston ensimmäinen toimikausi kestää 1.12.2024 alkaen 31.5.2027 saakka tai kunnes seuraava johtokunta on nimetty. Työllisyysalueen johtokuntaa asetettaessa tulee huomioida tasa-arvolain asettama vaatimus siitä, että jäsenistä ja varajäsenistä vähintään 40 % on naisia ja 40 % on miehiä. Pyydämme ystävällisesti huomioimaan tämän.
Jäsenehdokkaiden nimet ja päätösotteen tulee toimittaa 17.9.2024 mennessä Järvenpään kaupunginvaltuustolle.
Järvenpään kaupunginvaltuusto päättää johtokunnan kokoonpanosta 7.10.2024 kokouksessaan.
Keski-Uudenmaan työllisyysalueen yhteistoimintasopimuksen luku 4:
Kuntalain 51 §:n mukaisena yhteisenä toimielimenä toimii Keski-Uudenmaan työllisyysalueen johtokunta. Johtokuntaan kuuluu yhteensä 12 jäsentä ja kullakin jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.
Johtokunnan jäsenmäärä jakaantuu sopijakuntien kesken seuraavasti:
Järvenpään kaupunki 2 jäsentä
Hyvinkään kaupunki 2 jäsentä
Nurmijärven kunta 2 jäsentä
Tuusulan kunta 2 jäsentä
Mäntsälän kunta 2 jäsentä
Pornaisten kunta 2 jäsentä
Sopijakunnat ehdottavat johtokuntaan nimettävät jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet. Järvenpään kaupunginvaltuusto valitsee johtokunnan jäsenet ja heille henkilökohtaiset varajäsenet.
Toimielimen jäsenet valitaan valtuuston toimikaudeksi, jollei Järvenpään kaupunginvaltuusto ole päättänyt, että heidän toimikautensa on valtuuston toimikautta lyhyempi. Ensimmäinen toimikausi kestää 1.12.2024 alkaen siihen saakka kunnes 2025 kuntavaalien jälkeen on valittu jäsenet toimielimeen. Sopijakunnat yhteisesti sopivat, että kukin sopijakunta ehdottaa valmisteluvaiheessa poliittiseen ohjausryhmään nimetyt jäsenet nimettäväksi varsinaisiksi jäseniksi työllisyysalueen johtokuntaan ensimmäiseksi toimikaudeksi, mikäli mahdollista.
Järvenpään kaupunginvaltuusto nimeää jäseniksi valituista johtokunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tässä sopimuksessa sovitun järjestyksen mukaisesti. Toimielimen puheenohtajuus kiertää kuntien kesken ja puheenjohtajiston toimikausi kestää kaksi vuotta. Kuitenkin puheenjohtajiston ensimmäinen toimikausi kestää 1.12.2024 alkaen 31.5.2027 saakka tai kunnes seuraava johtokunta on nimetty.
Johtokunnan puheenjohtajuus ja varapuheenjohtajuus kiertävät kuntakohtaisesti kuntien asukaslukuun perustuvassa järjestyksessä seuraavasti:
1. Hyvinkää (varapj. Järvenpää)
2. Järvenpää (varapj. Nurmijärvi)
3. Nurmijärvi (varapj. Tuusula)
4. Tuusula (varapj. Mäntsälä)
5. Mäntsälä (varapj. Pornainen)
6. Pornainen (varapj. Hyvinkää)
Ehdotus
Esittelijä
-
Kalle Ikkelä, pormestari, kalle.ikkela@tuusula.fi
Kunnanhallitus päättää
- nimetä Tuusulan edustajiksi Keski-Uudenmaan työllisyysalueen johtokuntaan Kalle Ikkelän ja hänen varakseen Anna Yltävän sekä Jari Immosen ja hänen varakseen Arto Lindbergin.
Päätös
Ehdotus hyväksyttiin.
Tiedoksi
Järvenpään kaupunginvaltuusto, nimetyt
Muutoksenhaku
Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Tiedoksisaanti
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon, ei lueta määräaikaan.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan
- muutoksenhakijan nimi ja kotikunta
- postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset muutoksenhakijalle voidaan toimittaa.
Jos oikaisuvaatimuksen tekijän puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä, kirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Asiamiehen, ellei tämä ole asianajaja tai julkinen oikeusavustaja, on liitettävä oikaisuvaatimuskirjelmään valtakirja.
Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset oikaisuvaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.
Oikaisuvaatimuksen tekijän, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava oikaisuvaatimuskirjelmä. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.
Oikaisuvaatimuksen toimittaminen
Oikaisuvaatimus on toimitettava Tuusulan kunnalle virka-aikana ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä käyttäen alla olevia yhteystietoja:
Tuusulan kunta, Kunnanhallitus
osoite: PL 60, 04301 Tuusula
sähköposti: kirjaamo@tuusula.fi
puh. vaihde: 09 87 181
Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä Tuusulan kunnan asiakaspalvelupiste TuusInfoon os. Autoasemankatu 1, 04300 Tuusula.