Kuntakehityslautakunta, kokous 27.9.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 130 Teppo, Sirpa Marjatan jakamaton kuolinpesä, sopimus asemakaavan muutoksen käynnistämiseksi, Hyrylä

TUUDno-2017-616

Valmistelija

  • Hannu Kantola, kiinteistökehityspäällikkö

Perustelut

Koko Hyrylän keskustan uudistamista suunnitellaan. Kunta on tällä hetkellä vireillä olevan suunnittelualueen suurin maanomistaja. Ne maanomistajat (VVO, Auratum, Kesko), jotka kykenevät itse laatimaan kehitysehdotuksia mailleen odottelevat muun alueen kehittymistä. Seurakunta on myymässä omistamaansa maa-aluetta Riisula-rakennus Oy:lle. Kaupan ehtoina on mm. asemakaavan muutos virasto- ja seurakuntakäytöstä asuinkäyttöön. Se sopii kunnalle, koska virasto- ja seurakuntakäyttö on tarpeetonta muuttuneiden olosuhteiden takia.

Kaksi yksityistä maanomistajaa eivät kykene tekemään omia ehdotuksiaan muilta osin kuin, että ne haluavat Y-tonttinsa muutettavan asuinkäyttöön, mikä on luonnollista , koska molemmilla tonteilla on käytössä olevat asuinrakennukset. He eivät suostu myymään maitaan, joten heidän kanssaan on tarpeen tehdä kaavoituksen käynnistämissopimukset ja myöhemmin tehtävät maankäyttösopimukset.

Toisen maanomistajan lainhuuto on Sirpa Marjatta Tepon jakamattomalla kuolinpesällä, jonka osakkaita ovat Reijo Teppo 50 % (leski), Sari Oksanen 25 % (lapsi) ja Pasi Teppo 25 % (lapsi). Sukulaisuussuhteet on tarkistettu perukirjasta. Heidän kanssaan on päästy sopimukseen liitteenä olevan kuntakehitysjohtajan allekirjoittaman asemakaavan muutoksen käynnistämissopimuksesta. Tämän alueen mukana oleminen Hyrylän  keskustan uudistamisessa on erittäin tärkeää.

Lisätiedot: kiinteistökehityspäällikkö Hannu Kantola, gsm.: 040-314 3543

Ehdotus

Esittelijä

  • Marko Härkönen, kuntakehitysjohtaja

Kuntakehityslautakunta päättää

  • hyväksyä liitteenä olevan kuntakehitysjohtajan allekirjoittaman "Sopimuksen asemakaavan muutoksen käynnistämiseksi" koskien Tuusulan kunnan Hyökkälän kylän tilaa kt: 858-402-3-9, jonka omistaa Sirpa Marjatta Tepon jakamaton kuolinpesä: Reijo Teppo 50 %, Sari Oksanen 25 %, ja Pasi Teppo 25 %.

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Reijo Teppo, Sari Oksanen ja Pasi Teppo, Marko Härkönen, kunnanhallitus, maankäyttö, kaavoitus, Kristiina Alhola, Helena Perämäki, Kristiina Rokala, Hannu Kantola