Kunnanhallitus, kokous 12.6.2023

§ 256 Sula III työpaikka-alueen esirakentaminen ja katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen

TUUDno-2023-674

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jussi Pesonen, vastaava mestari, jussi.pesonen@tuusula.fi

Perustelut

Asiaselostus

Kunnallistekniikan rakentaminen julkaisi hankintalain 1397/2016 mukaisen hankintailmoituksen Sula III työpaikka-alueen esirakentaminen ja kunnallistekniikan rakentaminen Kauppa- ja teollisuusministeriön ylläpitämässä ilmoitusjärjestelmässä (HILMA) 26.3.2023. Hankinta oli EU-kynnysarvon ylittävä ja menettelytapana käytetiin avointa hankintaa. Hankintajulkaisu tehtiin Cloudia-kilpailutusjärjestelmässä.

Sula III työpaikka-alueen esirakentaminen ja kunnallistekniikan rakentaminen käsittää alueen katujen rakentamisen, esirakentamisen ja kunnallistekniikan rakentamisen täysin valmiiksi. Lisäksi rakennetaan pääjätevesiviemäri Tuusulan itäväylän eteläpuolelle. Esirakentamisvaiheessa tehdään katujen ja kunnallistekniikan pohjavahvistustoimenpiteitä (esikuormitukset ja pilaristabiloinnit).

Tarjoajilla oli mahdollisuus esittää tarjouspyyntöön liittyviä lisäkysymyksiä 14.4.2023 kello 12:00  mennessä. Määräaikaan mennessä esitettiin kuusi (6) kysymystä, joihin vastattiin Cloudia-kilpailutusjärjestelmässä.

Tarjoukset tuli jättää Cloudia-kilpailutusjärjestelmässä 17.5.2023 kello 12:00 mennessä. Määräaikaan mennessä kunta sai kuusi (6) tarjousta.

Urakoitsijan valintamenettely tapahtui kaksivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa tarkasteltiin, että tarjous vastasi sisällöltään ja muodoltaan tarjouspyynnön ehtoja. Toisessa vaiheessa hyväksytyn jättäneistä urakoitsijoista urakkasuorituksen tekijäksi valittiin se, jonka tarjous on kokonaishinnaltaan halvin. Kaikki saadut tarjoukset hyväksyttiin.

Tarjouksista halvin on Louhintahiekka Oy:n tarjous 9 104 000,00 euroa (alv 0%). Urakoisijan kanssa on pidetty 24.5.20223 selontekoneuvottelu, jossa selvitettiin urakan sisällön käsitys.

Hallintosäännön 133 §:n mukaan kunnanhallituksen päätökseen perustuvan sopimuksen allekirjoittavat kaksi yhdessä pormestari, kansliapäällikkö, kunnansihteeri (hallintojohtaja), henkilöstöjohtaja, talousjohtaja tai joku heistä yhdessä ao. toimialuejohtajan kanssa.

Ehdotus

Esittelijä

Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää ehdottaa kunnanhallitukselle, että kunnanhallitus päättää

  • että Sula III työpaikka-alueen esirakentaminen ja kunnallistekniikan rakentaminen -urakasta tehdään kokonaishintaurakkasopimus halvimman tarjouksen tehneen Louhintahiekka Oy:n kanssa.

 

Lisäksi tekninen lautakunta päättää

  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Jussi Pesonen, vastaava mestari, jussi.pesonen@tuusula.fi

Ehdotus

Esittelijä

  • Kalle Ikkelä, pormestari, kalle.ikkela@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • että Sula III työpaikka-alueen esirakentaminen ja kunnallistekniikan rakentaminen -urakasta tehdään kokonaishintaurakkasopimus halvimman tarjouksen tehneen Louhintahiekka Oy:n kanssa

  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessaan.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Kuntakehitysjohtaja Pirjo Sirén selosti asiaa kokouksessa. 

Tiedoksi

Louhintahiekka Oy, muut tarjonneet, kasvu- ja ympäristö