Tekninen lautakunta, kokous 16.5.2023

§ 62 Pellavamäen kaava-alue katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen, urakoitsijan valinta

TUUDno-2023-671

Valmistelija

  • Jussi Pesonen, vastaava mestari, jussi.pesonen@tuusula.fi

Perustelut

Asiaselostus

Kunnallistekniikan rakentaminen julkaisi hankintalain 1397/2016 mukaisen hankintailmoituksen Pellavamäen kaava-alue katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen Kauppa- ja teollisuusministeriön ylläpitämässä ilmoitusjärjestelmässä (HILMA) 11.4.2023. Hankinta oli kansallisen kynnysarvon ylittävä ja menettelytapana käytetiin avointa hankintaa. Hankintajulkaisu tehtiin Cloudia-kilpailutusjärjestelmässä.

Pellavamäen kaava-alue katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen käsittää uusien katujen ja kevyenliikenteenväylien väylärakenteet sekä kunnallistekniset järjestelmät (mm. jätevesipumppaamo, vesihuollon johtolinjat, hulevesien viivytysallas, kaapelijohdot). Lisäksi urakkaan kuuluu vanhojen katujen saneerausta.

Tarjoajilla oli mahdollisuus esittää tarjouspyyntöön liittyviä lisäkysymyksiä 21.4.2023 mennessä. Määräaikaan mennessä esitettiin yksi (1) kysymys, johon kunta vastasi lisäkirjeellä 1. 

Tarjoukset tuli jättää Cloudia-kilpailutusjärjestelmässä 3.5.2023 kello 12:00 mennessä. Määräaikaan mennessä kunta sai viisi (5) tarjousta. 

Urakoitsijan valintamenettely tapahtui kaksivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa tarkasteltiin, että tarjous vastasi sisällöltään ja muodoltaan tarjouspyynnön ehtoja. Toisessa vaiheessa hyväksytyn jättäneistä urakoitsijoista urakkasuorituksen tekijäksi valittiin se, jonka tarjous on vertailuhinnaltaan halvin. Kaikki saadut tarjoukset hyväksyttiin.

Tarjouksista halvin on Louhintahiekka Oy:n tarjous 1 622 000,00 euroa (alv 0%). Urakoisijan kanssa on pidetty 5.5.20223 selontekoneuvottelu, jossa selvitettiin urakan sisällön käsitys.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää ehdottaa kunnanhallitukselle, että kunnanhallitus päättää

  • että Pellavamäen kaava-alue katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen -urakasta tehdään yksikköhintaurakkasopimus halvimman tarjouksen tehneen Louhintahiekka Oy:n kanssa

  • oikeuttaa yhdyskuntatekniikan päällikön aloittamaan työt heti, kun urakkasopimus on allekirjoitettu

 

Lisäksi tekninen lautakunta päättää

  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tarjoajat, rakennuttajakonsultti, Petri Juhola, Jussi Pesonen, Jukka Sahlakari 

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.