Kunnanhallitus, kokous 21.10.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 410 Heiskanen Sari, valtuutetun tehtävän päättyminen

TUUDno-2019-2046

Perustelut

Tuusulan puolesta ryhmän valtuutettu Sari Heiskanen on muuttanut Tuusulasta.

Kun henkilön kotikunta vaihtuu, hän kuntalain 71 §:n nojalla menettää vaalikelpoisuutensa entisen kotikuntansa luottamustoimiin lukuun ottamatta johtokunnan ja toimikunnan jäsenyyttä. Kuntalain 78 §:n mukaan jos luottamushenkilö menettää vaalikelpoisuutensa, hänet valinnut toimielin toteaa luottamustoimen päättyneeksi. Valtuutetun osalta päätöksen tekee valtuusto. Päätös pannaan täytäntöön heti.

Kuntalain 17.2 §:n mukaan jos valtuutetun on todettu menettäneen vaalikelpoisuutensa, hänet on vapautettu toimestaan tai hän on kuollut, valtuuston puheenjohtaja kutsuu hänen sijaansa jäljellä olevaksi toimikaudeksi asianomaisen vaaliliiton, puolueen tai yhteislistan järjestyksessä ensimmäisen varavaltuutetun.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, valtuuston puheenjohtaja, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

 

  • todeta, että Sari Heiskasen luottamustoimi valtuutettuna on päättynyt
  • merkitä tiedoksi, että valtuuston puheenjohtaja kutsuu Sari Heiskasen sijaan valtuutetuksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi Tuusulan puolesta ryhmän ensimmäisen varavaltuutetun Markus Meckelborgin.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.