Kunnanhallitus, kokous 29.4.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 173 Kunnan edustus yhdistysten merkkipäiväjuhlissa, aloite

TUUDno-2019-748

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Ulla Rosenqvist jätti seuraavan Vastuullinen oikeisto -valtuustoryhmän aloitteen:

"Osallistuin Tuusulan seurakunnan edustajana lauantaina 6.4. Tuusulan Sotilaskotiyhdistyksen 100-vuotisjuhlaan. Juhlaan oli kutsuttu myös muun muassa Tuusulan kunnan ja Järvenpään kaupungin edustajat. Järvenpään edustaja oli paikalla, mutta Tuusulan kunnan edustajia paikalla ei ollut.

Olemme puhuneet paljon Tuusulan brändin rakentamisesta. Se, että kunnan edustajat osallistuvat merkittävien yhdistysten tai yhteistyötahojen juhliin ja muihin tärkeisiin tilaisuuksiin on tärkeä osa Tuusulan brändin rakentamista. 

Esitän, että jatkossa Tuusulan kunnasta on aina edustaja paikalla edellä mainitun kaltaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa."

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.

Perustelut

Kuntaan tulee jonkin verran kutsuja kirjaamon kautta, mutta pääosa kutsuista tulee suoraan henkilöille heidän asemansa perusteella. Tilaisuuksiin pyritään osallistumaan mahdollisuuksien mukaan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • hyväksyä edellä olevan vastauksen aloitteeseen
  • ehdottaa valtuustolle, että

 

VALTUUSTO päättää

  • todeta Vastuullinen oikeisto -valtuustoryhmän 8.4.2019 § 47 tekemän aloitteen tulleen käsitellyksi

---

Todettiin, että Ulla Rosenqvistin tekemä aloite on tulkittu Vastuullinen oikeisto -valtuustoryhmän aloitteeksi, mutta kysymys ei ole valtuustoryhmän aloitteesta.

Ulla Rosenqvist esitti Ari Nymanin kannattamana, että asia palautetaan uudelleen valmisteluun.

Koska oli tehty kannatettu palautusesitys, puheenjohtaja esitti, että asian käsittely ratkaistaan äänestämällä. Kunnanhallitus hyväksyi puheenjohtajan esityksen, että ne, jotka kannattavat asian käsittelyä tässä kokouksessa, äänestävät "jaa", ja ne, jotka kannattavat Rosenqvistin tekemää palautusesitystä, äänestävät "ei".

Suoritetussa äänestyksessä jaa-äänen antoi 11 jäsentä eli Kari Friman, Veikko Seuna, Annika Lappalainen, Aila Koivunen, Mika Mäki-Kuhna, Jani Peltonen, Lilli Salmi, Jussi Salonen, Pasi Huuhtanen, Tapani Miettinen ja Arto Lindberg. Ei-äänen antoi 2 jäsentä eli Ari Nyman ja Ulla Rosenqvist. Puheenjohtaja totesi, että asia käsitellään tässä kokouksessa.

Päätös

Kunnanhallitus päätti

  • hyväksyä edellä olevan vastauksen aloitteeseen
  • ehdottaa valtuustolle, että

 

VALTUUSTO päättää

  • todeta Ulla Rosenqvistin 8.4.2019 § 47 tekemän aloitteen tulleen käsitellyksi.

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.