Kunnanhallitus, kokous 3.12.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 436 Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä, varat, velat, vastuut sekä toimivaltuudet kuntien palvelutuotannon siirtyessä kuntayhtymälle 1.1.2019 

TUUDno-2017-910

Valmistelija

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Perustelut

Kuntien sote-palvelutuotannon siirtyessä 1.1.2019 Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymälle, on tarpeen tuotantovastuun siirtymiseen liittyen sopia yksityiskohtaisemmin siirtyvistä varoista, veloista ja eräistä vastuista. Sopimusten siirrosta on päätetty erikseen.

Vastuu kustannuksista
Luovuttava kunta vastaa vuoteen 2018 kohdistuvista sosiaali- ja terveystoimen kustannuksista.   

Siirtyvä irtain omaisuus
Luovuttava kunta myy irtaimen omaisuutensa kuntayhtymälle liitteen mukaisin tasearvoin (luovutettavan omaisuuden tasearvo 31.12.2017).  Kauppahintana on omaisuuden tasearvo 31.12.2018. Tasearvon määrittelyssä noudatetaan luovuttavan kunnan käyttämiä ja vahvistamia poistoaikoja. Luovuttava kunta laskuttaa irtaimen omaisuuden kauppahinnan sen jälkeen kun vuoden 2018 tilinpäätös on hyväksytty.   
Käyttömenoihin hankintahetkellä kuluksi kirjattu muu kalusto, tarvikkeet, välineet sekä tasearvottomat koneet ja laitteet luovutetaan vastikkeetta. 
Kuntayhtymä ottaa vastatakseen luovuttavien kuntien sote-irtaimistoa koskevat leasing-vastuut 1.1.2019 alkaen. Siirtokustannuksista vastaa luovuttava kunta. 

Siirtyvät saatavat
Luovuttavan kunnan saatavat eivät miltään osin siirry kuntayhtymälle. 
Toimeksiantovaroina hoidettavien lastensuojelun itsenäistymisvarojen ja sosiaalityön asiakkaiden välitystilivarojen hallinnointi siirtyy kuntayhtymälle.  
Luovuttavan kunnan sähköisiin palvelusetelijärjestelmiin maksamat ennakkomaksut siirtyvät kuntayhtymälle. Luovuttava kunta laskuttaa kuntayhtymältä ennakkomaksut tilinpäätöksen 31.12.2018 saldotilanteen mukaan.  

Siirtyvät velat 
Luovuttavan kunnan velat eivät siirry miltään osin kuntayhtymän vastattavaksi.  

Käteiskassat
Luovuttavan kunnan käytössä olevat liitteessä mainitut käteiskassat siirtyvät 
kuntayhtymälle. Luovuttava kunta laskuttaa käteiskassojen pohjakassat 
kuntayhtymältä 31.12.2018 saldotilanteen mukaan.

Pankkitilit
Luovuttavien kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen käytössä oleva pankkitili siirtyy kuntayhtymälle. Tuusulan osalta kuntayhtymälle siirrettävä tili on
FI58 5092 1220 1280 90. 

Muut taloushallintoon liittyvät tehtävät, käyttö- ja toimivaltuudet
Kuntayhtymään siirtyvät kuntien taloushallinnon asiantuntijat laativat osaltaan kuntien vuoden 2018 tilinpäätöksen. Kuntayhtymän siirtyvä henkilöstö laatii osaltaan keväällä 2019 laadittavan talous- ja toimintatilaston. Kuntayhtymään siirtyville taloushallinnon asiantuntijoille annetaan tarvittavat käyttöoikeudet kuntien taloushallinnon järjestelmiin em. tehtävien hoitamiseksi enintään 31.8.2019 saakka.

Kunnista kuntayhtymän palvelukseen 1.1.2019 siirtyville, sisäisen haun perusteella valituille tulosalue/tulosyksikköjen päällikköviranhaltijoille myönnetään tarvittavat laskujen tarkastus- hyväksymisoikeudet kunnan vuodelle 2018 kohdistuviin laskuihin, jotka saapuvat kuntayhtymään vielä vuoden 2019 aikana. Laskujen tarkastus- ja hyväksymisoikeudet annetaan enintään 28.2.2019 saakka.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä

  • edellä esitetyt varoihin ja velkoihin liittyvät omaisuuden ja vastuiden siirrot Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän ja Tuusulan kunnan välillä. Talousjohtaja valtuutetaan hyväksymään erikseen tarkistetun siirtyvän irtaimiston luettelon ja sen arvon tilanteessa 31.12.2018.
  • kunnan vuoden 2018 tilinpäätöksen sekä talous- ja toimintatilaston valmisteluun sekä vuoden 2018 laskujen tarkastukseen ja hyväksyntään esitetyt oikeudet sekä valtuudet.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä, talousjohtaja

Muutoksenhaku

Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon, ei lueta määräaikaan.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan
- muutoksenhakijan nimi ja kotikunta
- postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset muutoksenhakijalle voidaan toimittaa.
Jos oikaisuvaatimuksen tekijän puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä, kirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Asiamiehen, ellei tämä ole asianajaja tai julkinen oikeusavustaja, on liitettävä oikaisuvaatimuskirjelmään valtakirja.
Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset oikaisuvaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.
Oikaisuvaatimuksen tekijän, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava oikaisuvaatimuskirjelmä. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava Tuusulan kunnalle virka-aikana ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä käyttäen alla olevia yhteystietoja:
Tuusulan kunta, Kunnanhallitus
osoite: Kotorannankuja 10, Pl 60, 04301 Tuusula
sähköposti: kirjaamo@tuusula.fi
puh. vaihde: 09 87 181

Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä Tuusulan kunnan asiakaspalvelupisteeseen os. Autoasemankatu 2, 04300 Tuusula. Avoinna ma-to klo 8.00-15.00 ja pe klo 8.00-12.00.