Kunnanhallitus, kokous 14.5.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 160 Avara Deco Oy, messukortteli 5712, korkotukilainahakemuksen puoltaminen, lausunto

TUUDno-2018-693

Valmistelija

  • Outi Hämäläinen, asuntotoimenpäällikkö

Perustelut

Avara Deka Oy hakee perustettavan Asunto Oy / Tuusulan asuntomessut -nimiin ARAn lyhytaikaista 10 vuoden korkotukilainaa vuokratalon rakentamiseksi. Vuokratalo rakennetaan Rykmentinpuistoon Puustellinmetsän asemakaava-alueelle osalle korttelia 5712. Kohteen osoite on Rykmentin puistotie, 04300 Tuusula. Kunnalta pyydetään lausuntoa hankkeesta ARAlle toimitettavan korkotukilainahakemuksen liitteeksi.

Vuokratalohanke käsittää 59 kerrostaloasuntoa. Asunnot ovat kooltaan 1 h+kt+alkovi 30 m2 9 kpl, 2 h+kt 34 - 49,5 m2 33 kpl sekä 3 h+kt 54 – 56 m2 17 kpl. Asuntojen huoneistoala on yhteensä 2584 m2 ja keskipinta-ala on 43,8 m2. Kohteen hankinta-arvo lainahakemuksen mukaan on 8 915 194 euroa ja korkotukilainaa haetaan 8 023 675 euroa. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA vahvistaa korkotukilainan hyväksymispäätöksessä sitovan alkuvuokran määrän. Toteutusmuodoksi on esitetty neuvottelu-urakkaa. Rakentamisen on perustuttava kilpailumenettelyyn, jollei ARA erityisestä syystä myönnä siitä poikkeusta. Rakentamisaikatauluksi on esitetty 2/2019 – 6/2020.

Lausuntonaan Tuusulan kunta toteaa, että vuokra-asunnoille on kunnassa merkittävää kysyntää ja kohtuuhintaisten asuntojen pitkäaikaista tarvetta. Viimeisimmän ARAlle toimitetun asuntomarkkinaselvityksen mukaan vuokra-asuntoa hakevia ruokakuntia oli noin 550 kaikki asuntotarjoajat mukaan lukien. Vuokra-asuntoja haetaan etenkin Etelä-Tuusulasta ja pienikokoiset asunnot ovat halutuimpia. Olemassa olevassa vuokra-asuntokannassa käyttöasteet ovat erittäin korkealla tasolla. Tuusulan kunnassa pyritään tarjoamaan monimuotoista asumista ja laadukasta elinympäristöä. Väestönkasvu on toivottavaa ja siihen pyritään myös monipuolisella eri ikäryhmät huomioon ottavalla vuokra-asuntojen uudisrakentamisella. Rykmentinpuiston hanke tulee osaltaan tuomaan positiivista virettä voimakkaimman kysynnän alueelle. Puustellinmetsän alue sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella noin 1,5 km päässä Hyrylän keskustasta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää, että

  • Avara Deka Oy:n esittämää lyhytaikaista korkotukivuokratalohanketta Puustellinmetsän asemakaava-alueelle osalle korttelia 5712 puolletaan.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Puheenjohtaja oli poissa kokouksesta tämän asian käsittelyn ajan. Puheenjohtajana toimi kunnanhallituksen 2. varapuheenjohtaja Mika Mäki-Kuhna.

Tiedoksi

Avara Deak Oy / Ara, asuntopalvelut, maankäyttö

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.