Valtuusto, kokous 2.9.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 120 Linjan 962 Hyrylästä Aviapolikseen käyttöönottaminen uudelleen, aloite (lisäpykälä)

TUUDno-2019-1767

Perustelut

Jussi Salonen esitti seuraavan Tuusulan puolesta ry:n valtuustoryhmän aloitteen:

"Valtuustoaloite linjan 962 käyttöönottamiseksi uudelleen, ei Keravalta Hyrylän kautta Aviapolikseen, vaan Hyrylästä Aviapolikseen.

Tuusulan kunnan on ryhtyttävä pikaisiin toimiin Hyrylästä Aviapoliksen alueelle suuntautuvan suoran vaihdottoman linjan (muunneltu linja 962) ottamiseksi linjastoon asiointi- ja työpaikkaliikenteen parantamiseksi. Tämä tavoite on lisättävä Tuusulan kunnanhallituksen 26.8.2019 antamaan lausuntoon HSL:n talous- ja toimintasuunnitelmasta.

Aviapoliksen alue on 37.000 työpaikan keskittymä. Aviapoliksen alueella tuusulalaisilla on runsaat 1.000 työpaikkaa. Tuusulan kuntastrategiassa todetaan "Yksi avaintekijöistä menestykseen on lentokentän läheisyyden hyödyntäminen" kohdassa Valtuustokauden tavoitteissa todetaan 24. Hyödynnämme lentokentän ja metropoli- alueen tarjoamat kasvun mahdollisuudet asumisessa ja elinkeinotoiminnassa.

Yhdessä sovittuja indikaattoria tässä ovat:

  • Lentokenttään tukeutuvien yritysten ja työntekijöiden määrä
  • Matkailijamäärien kehittyminen.

 

Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi sujuvat joukkoliikenne- ja liikkumisen muodot ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Neljä vuotta liikennöinyt linja 962 on vuosien kuluessa saavuttanut käyttäjien suosion. Toimintavuoden 1.6.2018-31.5.2019 aikana matkustajanousuja on ollut 137.500, päivää kohden keskimäärin 375 matkustajaa (Kerava-Hyrylä-Aviapolis-Hyrylä-Kerava). Linja on niin asiointi- kuin työssäkäyvien käyttämä. Nyt näille sujuva ja vaihdoton 25 minuutin reitti (Hyrylästä) on vaihtunut 50-75 minuutin 1-3 vaihdon reitiksi. Tämä on merkittävä palvelutason lasku ja on merkittävä este kunnanvaltuuston yksimielisesti hyväksymien päätösten toteutumiselle."

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.