Valtuustoasiain valmistelutoimikunta, kokous 1.3.2023

§ 3 Nuorten aikuisten palvelut

TUUDno-2023-494

Valmistelija

  • Laura Knuutila, maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö, laura.knuutila@tuusula.fi

Perustelut

Nuorten aikuisten palveluiden (ent. ohjaamopalvelut) nykytila asiakasmäärien ja toiminnan valossa, muutoksista toiminnasta ja tämän vuoden toiminnan painopisteistä. Laitan tähän myös esityksen pdf -muodossa, tämän voi tarvittaessa laittaa kokouksen liitteisiin mukaan.

Viime vuoden lopussa työntekijävaihdoksen myötä tehtiin entisissä ohjaamopalveluissa muutoksia organisoitumisessa. Palveluyksikkö jaettiin toimintojen mukaisiin omiin minitiimehin, joille nimitettiin uudet tiimivastaavat. Samalla palveluyksikön nimi vaihdettiin osuvammin toimintaa kuvaavaksi nuorten aikuisten palveluiksi. Muutoksen avulla tavoitellaan entistä yhtenäisempää ja ketterämpää, verkostomaisesti toimivaa ja työssään toisiaan tukevaa palvelualuetta, silmälläpitäen myös palvelurakennemuutosta, jossa TE-palvelut tuodaan muodostettavan työllisyysalueen järjestämisvastuulle.

Nuorten aikuisten palvelut nivotaan saumattomaksi osaksi paikallisesti tarjottavaa, työllistämistä edistävää palvelutarjoomaa ja samalla kehitetään verkostoyhteistyötä alle 30-vuotiaille tarjottavien kokonaisvaltaisesti elämäntilannetta ja hyvinvointia tukevien palveluiden osalta. Esityksessä käydään läpi nuorten aikuisten palveluiden uusi organisoituminen, toiminnot tiimeittäin, asiakasmäärät ja toiminnan painopisteet tälle vuodelle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kalle Ikkelä, pormestari, kalle.ikkela@tuusula.fi

Valtuustoasiain valmistelutoimikunta merkitsee

  • asian tiedoksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Laura Knuutila selosti asiaa kokouksessa.