Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta, kokous 21.2.2023

§ 10 2022 tilinpäätös ja toimintakertomus, Tuusulan Vesi

TUUDno-2023-362

Valmistelija

  • Satu Lahti, hallintosihteeri, satu.lahti@tuusula.fi

Perustelut

Johtokunnan on laadittava tilikaudelta erillistilinpäätös ja annettava se tilintarkastajien tarkastettavaksi sekä saatettava se kunnanhallituksen käsiteltäväksi.
Tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja niiden liitteenä olevat tiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus.Tilinpäätöksen tulee antaa oikeat ja riittävät tiedot liikelaitoksen toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta. Tätä varten tarpeelliset lisätiedot on ilmoitettava liitetiedoissa. Liikelaitoksen erillistilinpäätös yhdistetään kunnan tilinpäätökseen. Tuusulan vesihuoltoliikelaitoksen tilinpäätöksen allekirjoittavat johtokunnan jäsenet ja johtaja.

Tuusulan vesihuoltoliikelaitoksen toimintatuotot olivat  7 872 644 euroa ja toimintakulut 4 720 602 euroa. Toimintakate (sitova tavoite) oli 3 228 223 euroa. Toimintakate ylittyi 13,65% talousarviota suurempana.

Vesihuollon investoinneille oli varattu yhteensä 5 502 000 euron määräraha. Vesihuollon rakentamiseen käytettiin yhteesä 6 587 000 euroa, joten investointien määräraha ylittyi noin 1,1 milj. € eli noin 20 %. Tähän vaikutti materiaali- ja rakentamiskustannusten (suurimpana seneerauskohde) sekä polttoainekustannusten ennakoitua suurempi nousu. Lisäksi muutamien ennakkoon vuodelle 2023 määriteltyjen hankkeiden vesihuollon osuus aloitettiin jo vuonna 2022.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Sahlakari, liikelaitoksen johtaja, jukka.sahlakari@tuusula.fi

Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta päättää

  • hyväksyä Tuusulan vesihuoltoliikelaitoksen vuoden 2022 tilinpäätöksen liiteasiakirjoineen

  • esittää, että tilikauden ylijäämä 856 115,18 euroa lisätään Tuusulan vesihuoltoliikelaitoksen omaan pääomaan tilikauden yli-/alijäämätilille

  • allekirjoittaa vuoden 2022 tilinpäätöksen ja antaa sen kunnanhallitukselle yhdistettäväksi kunnan tilinpäätökseen sekä jättää sen tilintarkastajan tarkastettavaksi.

  • valtuuttaa liikelaitoksen johtajan tekemään tilipäätökseen mahdollisia teknisiä korjauksia

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

kunnanhallitus, talouspalvelut, tilintarkastajat

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.