Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 25.1.2023

§ 6 Luottamushenkilöedustajan nimeäminen Lapsiystävällinen kunta -koordinaatioryhmään

TUUDno-2023-99

Valmistelija

  • Katja Elo, kehittämispäällikkö, katja.elo@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunta haki mukaan Lapsiystävällinen kunta -malliin kunnanhallituksen päätökselle 24.10.2022. Päätös Tuusulan hyväksymisestä Lapsiystävällinen kunta -malliin julkaistiin 16.12.2022. Työn edistämistä varten mukaan valitun kunnan tulee perustaa koordinaatioryhmä, johon nimetään edustajat kunnan kaikilta toimialueilta, luottamushenkilöistä, lasten ja nuorten keskuudesta ja viestinnästä. Koordinaatioryhmän vetäjänä toimii sivistyksen kehittämispäällikkö Katja Elo. Työryhmän luottamushenkilöedustaja esitetään valittavaksi kasvatus- ja sivistyslautakunnasta.

Vuoden aikana koordinaatioryhmän kokouksia on arviolta 4-6, ja ne jakautuvat siten, että kevät- ja syyskaudella kokouksia on kumpanakin 2-3. Kokoukset ovat virka-aikana, yleensä osana lasten, nuorten ja perheiden työryhmän kokousaikataulua tiistai-iltapäivisin. Kokouksista maksetaan luottamushenkilölle kokouspalkkio. Koordinaatioryhmän alaisuudessa työtä edistetään kokousten välillä ”työrukkasen” kautta, mutta tämän ei ennakoida kuormittavan luottamushenkilöitä.

Työryhmän toiminnan käynnistyminen alkaa Unicefin edellyttämällä ja järjestämällä alkukoulutuksella, jonne koko työryhmän tulee osallistua. Tämä alkukoulutus järjestetään Tuusulassa Tuuskodossa maanantaina 27.2.2023 kello 12.30-16.00.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tiina Simons, sivistysjohtaja, tiina.simons@tuusula.fi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää

  • nimetä keskuudestaan Lapsiystävällinen kunta -työryhmään luottamushenkilöedustajan.

 

---

Puheenjohtaja Reinikainen esitti nimettäväksi edustajaksi lautakunnan puheenjohtajan ja varahenkilöksi varapuheenjohtajan. Lautakunta hyväksyi yksimielisesti puheenjohtaja Reinikaisen esityksen.

Päätös

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päätti nimetä edustajaksi lautakunnan puheenjohtajan ja hänen varahenkilökseen varapuheenjohtajan.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.