Tekninen lautakunta, kokous 2.2.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Talonrakennuksen työohjelman 2020 seuranta 1.1.-31.12.2020

TUUDno-2020-33

Valmistelija

  • Esa Koskinen, rakennuspäällikkö

Perustelut

Asiaselostus

Tilapalveluiden työohjelma vuodelle 2020 sisälsi useita eri hankevaiheessa olevia palveluverkon kohteita. Kaikkia hankkeita pystyttiin edistämään aktiivisesti työohjelmavuoden kuluessa.

Kasvu ja ympäristö-toimialueen tilapalveluilla oli talonrakennushankkeiden ja piharakenteiden kunnostuksiin varattuna TA 2020 talousarviossa määrärahoja yhteensä 11 790 000 euroa, jota osavuosikatsauksissa tarkistettiin siten, että lopullinen muutettu TA oli 10 040 000 euroa. Rakennusten piha-alueiden kunnostukseen ja uusimiseen oli varattu 100 000 euroa.

Palveluverkon kohteiden osalta lukio-monitoimirakennus Monion toteutussuunnittelu valmistui vuoden loppupuolella, Kirkonkylän koulukampuksen osalta aloitettiin loppuvuodesta toteutussuunnittelu, Riihikallion monitoimikampuksen hankesuunnittelu eteni. Rykmentinpuiston monitoimikampuksen hankesuunnitelmaa tarkennettiin. Lahelan monitoimikampuksen tontin arviointi jatkui yhteistyössä kaavoituksen kanssa.

Investointihankkeina toteutettiin mm. oppimisympäristöjen muutostöitä, Tuusulan jäähallin laatan ja jäähdytysputkiston uusiminen sekä kevyen liikenteen yhteyden ja kuntoportaiden rakentaminen urheilukeskukseen saatiin hyvään alkuun.

Teknisen lautakunnan erillisellä investointimäärärahalla toteutettiin mm. PTS- ja LVIS-korjauksia, Sahankulman vuokratilojen muutostöitä, Tuuskodon perusparannusta, energiatehokkuuden parantamista (mm. sähköautojen latauspisteitä) sekä Hyrylän koulukeskuksen elinkaaren jatkamiseen tähtääviä toimenpiteitä.

Piha-alueisiin varatulla määrärahalla perusparannettiin Lahelanniityn päiväkodin piha.

Liitteenä päivitetty työohjelman seuranta 1.1.-31.12.2020

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Simpanen, tilapalvelupäällikkö, mikko.simpanen@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • hyväksyä vuoden 2020 talonrakennuksen työohjelman seurannan ajalta 1.1.-31.12.2020
  • lähettää vuoden 2020 työohjelman seurannan tiedoksi kunnanhallitukselle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

kunnanhallitus, Esa Koskinen

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.