Ikäihmisten neuvosto, kokous 19.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 53 Hyvää ruokaa ja ruokailoa yhdessä syöden -kampanja

TUUDno-2022-2547

Valmistelija

  • Sara Tallsten, sara.tallsten@tuusula.fi

Perustelut

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan toteuttama Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuositukset käytäntöön -hanke on osa hallitusohjelman liittyvää Ikäohjelmaa ja sen toimeenpanoa. Hankkeen tavoitteena on parantaa ikääntyneiden ravitsemusta lisäämällä tietoa ikääntyneen hyvästä ravitsemuksesta ikääntyneiden itsensä, heidän läheistensä ja ikääntyneiden parissa työskentelevien keskuudessa.

Valtion ravitsemusneuvottelukunta järjestää osana toimintaa ”Hyvää ruokaa ja ruokailoa yhdessä syöden” kampanjan ikääntyneen hyvästä ravitsemuksesta syksyllä 2023 yhteistyössä kuntien vanhusneuvostojen, järjestötoimijoiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Valtion ravitsemusneuvottelukunta haastaa kuntien vanhusneuvostot mukaan toteuttamaan kampanjaa paikallisesti.

Liitteenä tiedote kampanjasta, jossa lisätietoja mukaan ilmoittautuneista järjestöyhteistyökumppaneista sekä kampanjan toteutukseen heidän tarjoamastaan materiaaleista ja tuesta.

 

Ehdotus

Ikäihmisten neuvosto päättää

  • ilmoittautua mukaan ”Hyvää ruokaa ja ruokailoa yhdessä syöden” kampanjaan ja toteuttaa kampanjaa paikallisesti. 

Päätös

Ikäihmisten neuvosto päätti

  • ilmoittautua mukaan ”Hyvää ruokaa ja ruokailoa yhdessä syöden” kampanjaan ja toteuttaa kampanjaa paikallisesti. 

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.