Kunnanhallitus, kokous 31.10.2022

§ 375 Työsopimussuhteisten tehtävien käyttöönotto vuonna 2023

TUUDno-2022-2103

Valmistelija

  • Satu Kuivasto, henkilöstöjohtaja, satu.kuivasto@tuusula.fi

Perustelut

Vuoden 2023 talousarvioesityksen henkilöstösuunnitelma sisältää esitykset uusien työsopimussuhteisten tehtävien käyttöönotosta sekä määräaikaisten tehtävien muuttamisesta toistaiseksi voimassa oleviksi. Valtuusto antaa täyttöoikeuden määräaikaisiin ja toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Pormestari, kansliapäällikkö ja kunnan johtoryhmät ovat käsitelleet henkilöstösuunnitelmaa kokouksissaan. Pormestari tekee esityksensä kunnanhallitukselle henkilöstösuunnitelmaksi vuonna 2023.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kalle Ikkelä, pormestari, kalle.ikkela@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää, että

  • seuraavat toistaiseksi voimassa olevat työsopimussuhteiset tehtävät saadaan ottaa käyttöön vuonna 2023:


Yhteiset palvelut

Hallinto- ja asiakaspalvelu, kansliapalvelut

Hallintopalvelusihteeri 1.1.2023 alkaen, palkkahinnoittelu KVTES 01ASI040

Kelpoisuusehto: Tehtävään soveltuva toisen asteen ammatillinen tutkinto.

Perustelut: Päätöksenteon tuen palveluita (esityslista- ja pöytäkirjatuotanto sekä mahdollisesti jatkossa osa kirjaamon tehtävistä) on jo osittain keskitetty nykyresurssien mahdollistamassa määrin Hallinto- ja asiakaspalveluihin. Vuositavoitteiden mukaisesti keskittämistä jatketaan, millä pyritään tasaiseen palvelulaatuun ja toiminnan tehostamiseen kuntatasolla. Lisäksi pyritään edistämään yhteisiä prosesseja esityslista- ja pöytäkirjatuotannossa mm. henkilöriippuvuuden vähentämiseksi.

Henkilöstöpalvelut

Henkilöstösihteeri 1.1.2023 alkaen, palkkahinnoittelu KVTES 01ASI040

Kelpoisuusehto: Opistotasoinen koulutus, kokemus hr-asioissa

Perustelut: Edellisessä organisaatiomuutoksessa v. 2019 henkilöstöpalveluihin keskitettiin osa HR-toiminnoista. HR-resurssi ei ole ollut riittävä, jotta HR-palveluiden keskittäminen olisi ollut mahdollista siinä laajuudessa kuin se olisi tarkoituksenmukaista. Henkilöstösihteeriresurssi on jakautunut epätasaisesti toimialueiden välillä ja toimialueilta on tullut palautetta siitä, että resurssi on riittämätön. Työn tuottavuuden kannalta ei ole tarkoituksenmukaista, että esihenkilöt tekevät henkilöstösihteerille aiemmin kuuluvia tehtäviä. Arvioidaan, mikä HR-työ on tarkoituksenmukaista tehdä sihteerityönä ja vapauttaa esihenkilöiden aikaa ihmisten johtamiseen.

Sivistys
Opetus

3 kouluvalmentajaa 1.8.2023 alkaen, palkkahinnoittelu KVTES A1 05VKA044

Kelpoisuusehto: Ei lakisääteistä määritystä kelpoisuusehdoista. Kunnassa määritelty kelpoisuusehdoksi soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai muu tehtävään soveltuva opistotasoinen tutkinto.

Perustelut: Sitko -hankkeessa on todettu kouluvalmentajan työn merkitys oppilaiden tukemisessa ja yhteisöllisyyden kehittämisessä. Hankerahoituksen loppuessa kunnan on päätettävä, jatketaanko toimintaa vai ei. Valmisteilla on myös lakiuudistus, jonka myötä kouluvalmentaja tulee osaksi kouluyhteisöä ja kunnan toimintaa. Korona-aika sekä yhteiskunnan muutokset ovat heikentäneet oppilaiden hyvinvointia ja suunta näkyy myös kouluterveyskyselyn tuloksissa. Koulua käymättömien oppilaiden määrä on ollut kasvussa viime vuosina ja kouluvalmentajan yhtenä tärkeänä tehtävänä on kiinnittää näitä oppilaita opiskeluun sekä kouluyhteisöön.

Koulusihteeri 2.1.2023 alkaen, palkkahinnoittelu KVTES A2 01TOI060

Kelpoisuusehto: Soveltuva AMK-tutkinto tai soveltuva toisen asteen ammatillinen tutkinto.

Perustelut: Esihenkilöiden johtamistyölle tarvitaan tukea. Henkilöstön palkanmaksuun ja palvelussuhteisiin liittyvää työtä on siirtynyt viime vuosina koulujen rehtoreille, jonka vuoksi koulusihteeriresurssin lisääminen on perusteltua. Myös muu hallinnollinen työ tuntuu lisääntyneen kouluilla erilaisten hankkeiden kautta. Yläkoulujen oppilasmäärä on kasvanut ja Monion avaaminen lisää lukiolaisten määrää tulevana syksynä. Palveluverkon uudistaminen lisää rehtoreiden työmäärää rakennushankkeiden kouluissa ja heille annettu huojennus ei näytä riittävän.

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen talousasiantuntija 1.1.2023 alkaen, palkkahinnoittelu KVTES A1 01ASI040

Kelpoisuusehto: Tehtävän siirto kunnan sisällä.

Perustelut: Varhaiskasvatuksen budjetoinnin kokonaisuus talouspäällikön ja varhaiskasvatuspäällikön tukena: kustannuslaskenta, suoritteet, tilastot, TA, TP. Laskutusprosessista vastaaminen varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain ja lautakunnan päätösten mukaisesti sekä uuden palvelusetelijärjestelmän käyttöönotto ja maksatuksen prosessin kehittäminen ja varmistaminen.

Kulttuuri

Kirjastonhoitaja 1.1.2023 alkaen, palkkahinnoittelu KVTES A1 02KIR042

Kelpoisuusehto: Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto, johon sisältyvät tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 60 opintopisteen laajuiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot.

Perustelut: Kirjastossa tehtävän lukutaitotyön sekä koulu- ja päiväkotiyhteistyön määrä ja kysyntä on kasvanut merkittävästi kulttuurikasvatussuunnitelmien ja suunnitelmallisen lukutaidon edistämistyön myötä. Kulttuurikasvatussuunnitelmien (TaikaKultsu, perusopetuksen Kultsu ja toiseen asteen Kultsu) koordinointi, kehittäminen ja toteuttaminen vaatii lisäresurssia, jotta palvelu voidaan tarjota luvatulla tavalla jokaiselle lapselle ja nuorelle ja että kirjastossa pystytään tekemään lasten- ja nuorten kirjastotyötä myös Kultsujen ulkopuolella (esim. lukemista ja lukutaitoa edistävät tapahtumat perheille sekä kirjavinkkaus). Uuteen tehtävään sisältyy myös kiertävä koko kunnan KULTSU-työn koordinointi, joka tulisi jatkossa olemaan vuorovuosina kirjaston, museon ja kulttuurin vastuulla. Tuusulan kunnan henkilöstömäärä on jäänyt jälkeen verrokkikunnista esim. verrattuna vastaavan kuntarakenteen ja kirjastoverkon Nurmijärveen (Tuusula 26 htv ja Nurmijärvi 36 htv vuonna 2021), vaikka palveluja on kehitetty ja tarjottu vastaavalla tavalla. Valtuuston hyväksymässä Tuusulan kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden kehittämissuunnitelmassa 2018 - 2021 oli 1 htv lisäys lasten- ja nuortenkirjastotyöhön. Tämä lisäys on toteutumatta.

Vapaa-aika

Nuoriso-ohjaaja 2.1.2023 alkaen, kokoaikainen, palkkahinnoittelu KVTES 02VAP060

Kelpoisuusehto: Alalle soveltuva korkeakoulututkinto (esim. sosionomi, yhteisöpedagogi) tai ammatillinen perustutkinto (nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja).

Perustelut: Alueen kouluyhteistyö tiivistyy, muutostilanteet ja niiden ennakointi tukee alueilla tehtävää nuorisotyötä ja palveluja pystytään entistä enemmän yhdenvertaisesti toteuttamaan. Alueellinen nuorisotyö tuottaa vapaa-ajan palveluita nuorille. Luottamuksellinen ja pysyvä suhde työntekijään mahdollistaa myönteisen kokemuksen nuorelle palveluistamme. Merkitykselliset kohtaamiset tutun ja turvallisen aikuisen kanssa rakentaa nuoren luottamusta ohjaajaan ja tämän kautta tukee nuorta. Nuorten vapaa-ajan vietto sekä ohjaajien työskentely nuorten kanssa on tavoitteellisempaa ja pitkäkestoisempaa vakinaisen henkilöstön voimin. Vakituisella nuorisotyöntekijällä on paremmat edellytykset tuntea ikäluokat.

Kasvu ja ympäristö
Kaavoitus

Kaavasuunnittelija 1.1.2023 alkaen, palkkahinnoittelu TS II TKP2

Kelpoisuusehdot: Tehtävä edellyttää soveltuvaa vähintään ammattikorkeakoulutason tutkintoa sekä vähintään kolmen vuoden työkokemusta alan tehtävissä tai yliopistotasoista koulutusta.

Perustelut: Kunnan kasvuun ja elinvoimaan perustuva strategia edellyttää päteviä kaavasuunnittelijoita edistämään kaavoitusta ja sitä kautta maankäytön kehittämisedellytyksiä. Osa työstä voidaan teettää konsulttityönä, joka sekin edellyttää resursseja kunnan puolelta.

Tilapalvelut

Tekninen isännöitsijä 2.1.2023 alkaen, palkkahinnoittelu TS II TKP2Y

Kelpoisuusehdot:

·       Kiinteistönhoidon tehtäväkentän tuntemista (kiinteistönhoitajan tehtävissä > 10 vuotta)

·       Hyvää tuntemusta kiinteistöjen erilaisista taloteknisistä laitteista ja järjestelmistä (kokemus > 10 vuotta)

·       Kokemusta valvomopohjaisista rakennusautomaatiojärjestä (kokemus > 10 vuotta)

·       Kokemusta kohdekohtaisten huoltokirjojen laadinnasta sähköisiin järjestelmiin

Perustelut: Kunnan kiinteistökanta muuntuu pienistä palveluyksiköistä kohti suuria kiinteistökokonaisuuksia. Tällaisten yksiköiden omaisuudenhallinta on heikolla tolalla. Teknisen isännöitsijän vastuulla on huolehtia kampusten ja muun kiinteistöomaisuuden ylläpidosta ja arvon säilyttämisestä yhteistyössä kiinteistönhoitopäällikön kanssa.

Vesihuoltoliikelaitos

Viemäriveden johtaminen

Vesihuoltoasentaja 1.3.2023 alkaen, palkkahinnoittelu TS TKP1

Kelpoisuusehdot: LVI-asentaja tai vastaava. Kokemus vesilaitostyöstä ja jätevedenpumppaamoista katsotaan eduksi.

Perustelut: Tuusulan vedellä on kunnossapidossa yli 70 pumppaamoa. Pumppaamoiden kunnossapidosta vastaa tällä hetkellä pumppaamoasentaja ja verkostopäällikkö. Turvallisuussyistä jätevesipumppaamoilla ei voi työskennellä yksin. Pumppaamoasentajan täytyy pyytää apumies lähes jokaiseen pumppaamolla suoritettavaan kunnossapitotyöhön. Tämä toimintatapa on johtanut siihen, että kunnossapitotöiden tekeminen viivästyy laitoksen muiden kiireiden takia. Tämä taas lisää pumppaamoiden häiriöitä, joita joudutaan korjaamaan päivystysaikana huomattavasti suuremmilla kustannuksilla.

Päätös

Kunnanhallitus päätti

  • jättää asian pöydälle
  • tehdä ehdotuksen valtuustolle vuonna 2023 käyttöön otettavista toistaiseksi voimassa olevista työsuhteisista tehtävistä kokouksessa 21.11.2022.

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.